Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuwe directeur BGVS

Nieuwe directeur BGVS moet even goed presteren als voorganger

10/01/2019 00:39 - Lloyd Djendje

Ryan de Gama is per 1 januari de nieuwe direkteur van de BGVS.

Ryan de Gama is per 1 januari de nieuwe direkteur van de BGVS. Foto: Fb Ryan de Gama  

PARAMARIBO - De econoom Ryan de Gama neemt donderdag officieel het roer over bij het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS). Hij volgt Ingrid May op die per 1 januari met pensioen is. “Ik ben hier om een job te doen en ik ga ervoor”, zegt De Gama die het te vroeg vindt om gedetailleerd op zijn missie in te gaan. Hij verwacht wel dat hij het bedrijf goed zal kunnen leiden in samenwerking met zijn team.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid weet wel wat hij verwacht van De Gama. "Hij moet minimaal evengoed als May zijn. Ik was niet ontevreden over de oud-directeur", maakt de bewindsman duidelijk. De Gama moet er in elk geval voor  zorgen dat er een "gezonde medicijnvoorziening" is.

Volgens de bewindsman is er op het moment nationaal voldoende medicatie. "Soms is er gebrek aan een middel en helpen wij bijvoorbeeld honderd mensen en drie niet. En het zijn juist die drie die luider gillen en klagen. Maar we doen er alles aan om iedereen te voorzien", aldus Elias. Behalve de directeur wordt er ook een nieuw hoofd productie aangesteld. Dat is de farmaceut Ilahibaks. Haar voorganger is met pensioen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina