Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugdparlement en schoolvervoerperikelen

Jeugdparlement bemoeit zich met schoolvervoerperikelen Nickerie

10/01/2019 07:27 - Beta Debidien en Gilliamo Orban

Jeugdparlementariër Mohamad Abdul hoopt op een structurele oplossing.

Jeugdparlementariër Mohamad Abdul hoopt op een structurele oplossing. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - Het stilleggen van het schoolvervoer in Nickerie heeft de aandacht van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Het orgaan is intussen in contact met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWTenC). “We wachten nu op antwoord, maar hebben heel graag dat dit probleem structureel wordt opgelost”, maakt de Nickeriaanse jeugdparlementariër Mohamad Abdul duidelijk.

Hij kaartte de kwestie aan bij de NJP-leiding en heeft intussen ook aangeklopt bij de districtscommissaris. De krant berichtte woensdag dat het schoolvervoer in Nickerie sinds aanvang van het tweede kwartaal op 3 januari stil ligt. Ouders en studenten maken zich zorgen over de staking van de Organisatie van Bus- en boothouders in Suriname (OBS). 

Tanja, leerling van de middelbare school, is de situatie beu. "Steeds moeten wij het gelag betalen, terwijl het een beleidsprobleem is", zegt ze. Ferjaz Idoe uit Henar en Shalinie Parmessar uit Wageningen, beiden Imeao-studenten, zijn ook aangewezen op het openbaar busvervoer. Het duo zegt langs de weg te staan en mee te liften met buurtbewoners om toch nog op tijd op school te zijn. 

Abdul hoopt op een "spoedige oplossing in deze slepende kwestie". "Het kan niet zo zijn dat onschuldige kinderen elk kwartaal problemen ondervinden als gevolg van het niet nakomen van de verplichtingen door de overheid tegenover de leden van de OBS." Wat de zaak nu nijpender maakt volgens Abdul is dat leerlingen van de muloscholen deze week nog met hun repetities en schoolonderzoeken (so) beginnen. 

De bus- en boothouders, die zorgen voor schoolvervoer en hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoerbedrijf (NVB), blijven erbij dat ze de tariefverhoging van 15 procent moeten krijgen. "Ik zal me er sterk voor maken dat de leden de 15 procent krijgen", zei OBS-voorzitter Kenneth Themen woensdag desgevraagd tegen de Ware Tijd

De krant verneemt dat het geld woensdag is gestort en dat de schoolvervoerders mogelijk vandaag (donderdag) het werk hervatten. Behalve Nickerie hebben deze week ook bus- en boothouders in andere districten actie gevoerd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina