Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Oplevering brug uitgesteld

Oplevering brug Saramaccakanaal uitgesteld

08/01/2019 10:07 - Cheflin Paulus

Oplevering brug Saramaccakanaal uitgesteld

Foto: OWT&C  

PARAMARIBO - De officiële oplevering van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal zal nog enige tijd op zich laten wachten. De brug is eind januari af, zoals aannemers eerder hadden gezegd in de media, maar er zal nog geen gebruik van kunnen worden gemaakt. De officiële oplevering is later in dit kwartaal.

Er moeten namelijk nog enkele infrastructurele werkzaamheden plaatsvinden die langer dan gepland zullen duren. Dit bevestigt Neville Pengel, hoofd Voorlichting van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Het diensthoofd zegt dat de stoplichten en aansluitende wegen die het verkeer naar en van de brug moeten leiden een rol spelen bij de latere opleveringsdatum.

Eerder zei Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van OWT&C, dat weersomstandigheden mogelijk ook een rol kunnen spelen bij de afrondingswerkzaamheden. De regenperiode is de afgelopen weken geen vriend geweest van aannemers die het project uitvoeren. De gemeenschap zal nog enige tijd moeten wachten om getuige te zijn van de ingebruikname van deze brug.

De belangrijke verbindingsbrug, de zesde over het Saramaccakanaal, is aangelegd om het drukke verkeer in goede banen te leiden en daarmee filevorming te voorkomen. Wip zei eerder dat rond eind januari de weg en de aansluitende wegen afgewerkt zouden worden.

De verwachting was eerder dat de brug in december af zou zijn. Daarmee zou het verkeer minder druk zijn dan de weggebruikers aan het eind van het jaar gewend zijn aan de Martin Luther Kingweg en Van 't Hogerhuysstraat. Doordat de oplevering is verschoven, moest de politie inspelen op de verkeersintensiteit die eind december enorm hoog was.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina