Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Militairen hebben nog geen twk ontvangen

Militairen hebben nog geen twk ontvangen

08/01/2019 19:23 - Naomi Hoever

Militairen hebben nog geen twk ontvangen

 

PARAMARIBO - De eerste tranche van 25 procent loonsverhoging met terugwerkende kracht (twk) die in december is toegekend aan ambtenaren, heeft niet het totale overheidsveld bereikt. Zo is er een groep militairen in actieve dienst die de terugwerkende verhoging niet heeft ontvangen. Enkele manschappen die het geld hebben misgelopen, spraken de krant hierover. Zij hebben vernomen dat het eind van de maand in orde wordt gemaakt.

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties, Ronald Hooghart, zegt desgevraagd dat hij hiermee niet bekend is, maar dat het kan gebeuren dat er administratief iets misgaat. Hij zegt dat de militairen in kwestie de directeur van het betreffende departement in kennis hadden moeten stellen.

De redactie heeft niet kunnen achterhalen hoe groot de groep is die nog geen twk heeft ontvangen. Toen dWT contact probeerde te maken met de directeur van Defensie, deelde zijn secretaresse mee dat hij niet op kantoor was. Ongeveer veertigduizend ambtenaren en aan hen gelijkgestelden hebben eind september 2018, 25 procent verhoging gekregen na de incorporatie van de koopkrachtversterking van SRD 500 in het salaris.

De ambtenaren hebben in december voor vier maanden twk ontvangen op basis van het verhoogde salaris. De salarissen zijn in september verhoogd, maar de verhogingen lopen terug tot januari 2017. De volledige termijn van de twk-uitkering voor ambtenaren loopt van januari 2017 tot en met augustus 2018.

De regering wil met een gefaseerde uitbetaling ongebreidelde consumptie en inflatie voorkomen. Met de salarisaanpassingen voor ambtenaren zijn de salarissen van de lagere groepen met 85 procent omhoog gegaan, terwijl de hogere salarisgroepen 30 procent meer verdienen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina