Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stibula start nieuw jaar met 'gesontu dey'

Stibula start nieuw jaar met 'gesontu dey'

07/01/2019 05:24 - Amanda Palis

Sporten op Stibula (illustratieve foto)

Sporten op Stibula (illustratieve foto)  

PARAMARIBO - “Met een gezonde gemeenschap kom je veel verder”, benadrukt Thaissia Hardjooetomo, coördinator van de activiteit ''Gesontu sani, wi sani' die zaterdagmiddag is gehouden bij Stibula, een buurtorganisatie voor Latour en omstreken. “Vaak genoeg beginnen we het jaar met goede voornemens, en met zo een 'gesontu dey' willen wij een extra push geven aan mensen om hun voornemens te realiseren.”

Bewoners konden tal van gezondheidsmetingen doen, terwijl jongeren ook bezig werden gehouden met sport. "We kennen ons huisnummer of adres uit het hoofd, waarom zouden we de status van onze gezondheid ook niet kennen", zegt Sylvia Jacobi, vertegenwoordiger van het Surinaams Rode Kruis (SRK) dat ook meedeed aan de activiteit 'Gesontu sani, wi sani'.

Bij het SRK konden bezoekers terecht voor het meten van hun bloedsuiker, body mass index, gewicht, lengte en bloeddruk. "Ik durf niet te zeggen dat de bewustwording aan het toenemen is, maar je hoeft mensen niet te trekken om gezondheidsmetingen te komen doen. Ze komen vanzelf naar je toe als je ze beschikbaar stelt", zegt Jacobi, die ook nieuwe bloeddonoren voor het SRK probeerde te werven.

Ook andere organisaties zoals Double Positive, het Uitvoeringsorgaan Basiszorg en het Sint Vincentius Ziekenhuis gaven zaterdag gezondheidsvoorlichting Gezondheidsinitiatieven worden zeker gewaardeerd door de buurtbewoners, zegt Hardjooetomo. Toch was het niet zo druk. "Ik denk dat Latour nog even moet wennen aan dit soort activiteiten, wij willen deze in ieder geval beschikbaar stellen en mensen bewustmaken van hun gezondheid. Je merkt ook dat ze met een ander gevoel weggaan als ze eenmaal hun status weten."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina