Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Commewijne ‘open goal’ voor zetelwinst

Somohardjo: Commewijne ‘open goal’ voor zetelwinst

07/01/2019 15:34 - Merredith Bruce

Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo.

Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo. Foto: dWT Archief  

MARIËNBURG - Pertjajah Luhur (PL) laat er geen twijfel over bestaan dat ze bij de komende verkiezingen twee zetels zal halen in Commewijne. De partij heeft op dit moment nagenoeg geen politieke tegenstanders in het district, vindt PL-leider Paul Somohardjo. “De enige tegenstander die we hebben is Ann Sadi van de NDP, maar altijd a e lasi.”

De PL-voorzitter zegt in gesprek met de krant dat Sadi een oldtimer is. "Maar ik denk niet dat ze opgewassen zal zijn tegen de jongeren die nu opkomen." Hij stelde tijdens zijn toespraak zaterdag bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij in Mariënburg, Commewijne, dat het de PL altijd gelukt is om twee zetels te halen in dit district.

Dat het bij de vorige verkiezingen niet is gelukt, komt volgens hem door de "fout" die is gemaakt om Enrique Ralim (Kleine Somo) te kandideren. "Unu ben denki fu pot' wan yong boi di e singi. En e singi gi son, ma now a son kon verduister", zei hij op treiterende toon. Ralim was bij de verkiezingen in 2015 lijstduwer van V7 in Commewijne en kreeg 2.334 stemmen.

Ralim sloot zich later aan bij de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging van de PL, maar vond dat hij daar niet echt de ruimte kreeg om te doen wat hij wilde doen voor zijn woondistrict. Omdat hij die ondersteuning wel vond bij de NDP sloot hij zich later aan bij de paarse partij. Somohardjo drong er bij de aanwezigen op aan om de tweede zetel terug te halen.

Hij denkt zelf niet dat het moeilijk zal gaan door de weinige politieke tegenstanders die de partij heeft in het district. De enige PL-parlementariër nu in Commewijne is Ingrid Karta-Bink. In Commewijne zijn er vier zetels beschikbaar. Van de twee overige zetels is Somohardjo verzekerd dat die niet naar de politieke tegenstander (de NDP) zullen gaan.

Marlon Budike van de Nationale Partij Suriname sprak ook tijdens de PL-bijeenkomst. Somohardjo noemt hem "een sterke spits". Met het gegeven dat de VHP altijd een zetel behaalt in Commewijne rest er volgens de PL-leider niets meer voor de tegenstander. Tot de sprekers behoorden zaterdag Ingrid Karta-Bink, Abigail Lie A Kwie, hoofdbestuurslid Andy Atmodimedjo, en een vertegenwoordiger van de Partij voor Democratie en Ontwikkeling.

PL-parlementariër William Waidoe uit Nickerie was zaterdag niet aanwezig op de bijeenkomst. "Waidoe is in Nickerie en wij vergaderen in Commewijne", zei Somohardjo desgevraagd over de afwezigheid van Waidoe aan de krant. Er is de afgelopen periode heel wat ruis ontstaan over de positie van Waidoe binnen zijn partij. De PL-voorzitter herhaalt dat hij vertrouwen in zijn partijlid blijft hebben.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina