Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waidoe vormt eenmansfractie

Waidoe vormt eenmansfractie

03/01/2019 08:14 - Naomi Hoever

William Waidoe op een affiche voor de verkiezingen van 2015.

William Waidoe op een affiche voor de verkiezingen van 2015.  

PARAMARIBO - William Waidoe kan zich niet terugvinden in de besluiten die door de top van de Pertjajah Luhur (PL) worden genomen en de prioriteiten die worden gesteld. Vanwege dat “gevoel van onbehagen”, heeft de parlementariër besloten - op weg naar de verkiezingen van 2020 - niet te wachten op zijn fractie. “Ik zal mijn eigen fractie vormen of een andere fractie ondersteunen”, zegt hij tegen de Ware Tijd.

Hoewel hij aangeeft nog het vertrouwen te hebben van partijvoorzitter Paul Somohardjo, heeft hij signalen ontvangen dat er krachten zijn binnen de eigen gelederen die hem niet zien zitten. "Als PL mij wil uitsluiten, hou ik de deur open voor alle andere potentiële politieke partijen." Voorwaarde is volgens hem wel dat hij op de kandidatenlijst komt.

De Nickeriaanse parlementariër vindt dat er alleen via het DNA-lidmaatschap een statement kan worden gemaakt in de politiek. Hij vindt dat het lidmaatschap de enige functie is die mensen in de politiek untouchable maakt. "Een mooie functie als het ministerschap brengt je niet naar Parijs."

Waidoe beweert dat hij de enige is in de PL, die men niet kan controlen. "Je wordt plotseling als disloyal en oneerlijk gezien. Maar ik ben niet bereid achter een doel te lopen dat ik niet nastreef. Als u mij niet kunt gebruiken, kan een andere vehicle dat wel", houdt hij zijn partij voor. De waarnemend fractieleider benadrukt geen eigendom te zijn van de partij. "Soms vraag ik mij af waarom ik nog bij PL ben?"

Kapitalisten in partijen bepalen volgens Waidoe wie een plek krijg. Hij zegt dat hij vanaf zijn verkiezing in 2015 het algemeen belang heeft gediend. "Ik ben niet in de politiek voor mezelf." Als één van zijn verworvenheden ziet hij het voor elkaar krijgen van Bazo- en perceelkaarten voor burgers in Nickerie ondanks dat hij in de oppositie zit. 

Nu heeft de politicus het punt bereikt waarbij hij in het parlement niet zonder meer tegenstemt. "Ik stem naar mijn weten. Als ik in de commissie van rapporteurs zit voor een bepaalde wet moet niemand me zeggen hoe ik moet stemmen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina