Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jonge Abop-propagandist naar VHP

Jonge Abop-propagandist naar VHP

29/12/2018 01:04 - Lloyd Djendje

Jonge Abop-propagandist naar VHP

Foto: collectie Miguel Abaas  

PARAMARIBO - Miguel Abaas, felle propagandist van de Abop op sociale media, is vrijdag overgestapt naar de VHP. Hij wil tegenover de Ware Tijd niet ingaan op de “persoonlijke redenen” voor zijn vertrek, maar zegt wel dat die bekend zijn bij partijvoorzitter Ronnie Brunswijk. Hij volstaat met: “De voorzitter weet alles en dat is al genoeg.”

Abaas verwierf de afgelopen jaren vooral onder marronjongeren bekendheid met zijn felle kritiek op het beleid van de huidige regering. "Abop, de partij voor de toekomst", was één van zijn leuzen op sociale media. Hij was ook lid van een speciale commissie die twee keer per maand afstemt met partijtoppers over de richting die de Abop opgaat en welke activiteiten zullen worden ontplooid.

Abaas kiest er nu voor om zijn krachten aan de VHP te geven. "Ik ga naar de VHP omdat Hindostanen in die partij ook Surinamers zijn als ik. Ik heb mijn volgers op Facebook het belang van samenbundelen van krachten - ongeacht de etnische achtergrond - voorgehouden." Hij belooft zeker in Marowijne hard te werken om "zijn eigen mensen" te overtuigen dat een keuze voor de VHP kan leiden tot een betere aanpak van de agrarische sector.

Hij is ervan overtuigd dat zeker 40 procent van zijn achterban achter hem staat in zijn besluit de Abop te verlaten. Abaas is niet bang dat mensen hem zullen verwijten dat hij om persoonlijk belang naar de VHP is gegaan. "Abop heeft me geen geld betaald om propaganda te maken toen ik zo actief bezig was. De VHP heeft mij ook geen geld beloofd om mij daar aan te sluiten. Vele dingen heb ik op eigen kracht bereikt. Ik ga voor ontwikkeling van Marowijne."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina