Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stichting voor het Kind ingenomen met gift

Stichting voor het Kind blij met gift

25/12/2018 08:06 - Amanda Palis

Stichting voor het Kind ingenomen met gift

 

PARAMARIBO - “We kunnen eindelijk beginnen om de kinderen een huis te geven”, zegt bisschop Karel Choennie, voorzitter van de Stichting voor het Kind. “Ik ben echt blij met de inzet van de samenleving. Vooral het bedrijfsleven heeft getoond dat zij het hart op de juiste plek heeft en dat ze ondanks deze moeilijke periode toch nog ruimte maakt voor Stichting voor het Kind. Dat dat doet ons zeker goed.”

Door de ruimhartigheid bij donaties van zowel het bedrijfsleven als personen, kon SuAid het streefbedrag van SRD 1 miljoen halen. Hiermee is het doel van de afgelopen jaren eindelijk gerealiseerd. Dit jaar zal het opgehaalde bedrag aan één project worden besteed, namelijk aan de renovatie van het gebouw van Stichting voor het Kind. De voorlopige afsluiting van de inzameling was vrijdagavond in Dream Café. De eindbalans wordt in januari opgemaakt omdat er administratief nog het een en ander moet worden gedaan.

"Omdat wij geloven in jullie inzet en vooral ook nog omdat jullie heel transparant zijn, zien wij graag dat jullie je vastgestelde bedrag halen." Dit zei directielid Annand Jagessar van Staatsolie bij de overhandiging van een cheque van SRD 470.000 aan SuAid. Dat gebeurde tijdens de afsluiting van de jaarlijkse inzamelingsactie voor gemeenschapsprojecten. Andere bijzondere giften waren van Baitali Group of Companies en stichting Zorg voor Hoop, die elk SRD 50.000 gaven.

"Het is echt overweldigend! Als we ons allemaal inzetten zijn we tot grote dingen in staat en dat is bewezen vandaag. Als je de avond met SRD 380.000 begint en je ziet bedrijven doneren zijn we dankbaar. Maar dat wij echt een miljoen zouden halen, is boven verwachting", zegt Giwanni Zeggen, voorzitter van de stichting.

"Het succes van de SuAid 2018-campagne is ook te danken aan een aangepaste strategie. We hebben activiteiten uitgevoerd die anders waren dan vorig jaar en het helpen bedenken van onze nieuwe strategie is echt te danken aan de directeur van Fernandes Bakkerij, Kurt van Essen en zijn team, die zich echte vrienden van SuAid hebben getoond."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina