Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Leo Victor blijft 'perfect' in eerste divisie SVB

Leo Victor blijft 'perfect' in eerste divisie SVB

23/12/2018 22:57 - Frank Finisie

Leo Victor blijft 'perfect' in eerste divisie SVB

 

PARAMARIBO - Leo Victor heeft Transvaal zondagavond met 2-1 verslagen in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond. De jeugdige Brian Elshot, donderdagavond tijdens de VSJS Sports Awards uitgeroepen tot de Surinaamse juniorensportman van het jaar 2018, scoorde in de 83ste minuut de winnende treffer.

Transvaal tegen Leo Victor was ongetwijfeld de topper van de zevende speelronde. Transie had tot nu toe al zijn vier duels gewonnen, terwijl de Leeuwen iets beter waren met een perfecte score na vijf ontmoetingen. Door de winst te pakken, blijft Leo Victor ongeslagen met achttien punten uit zes partijen. PVV, eveneens zonder verlies, heeft er vijftien uit vijf, landskampioen Robinhood en Inter Moengotapoe volgen na vier zeges en twee remises met elk veertien uit zes, terwijl Transvaal is teruggevallen naar de vijfde plek met twaalf uit vijf.

In de vlotte partij verzuimden Transvaal en Leo Victor om in de eerste helft het net te vinden. Een tegenslag voor de groenwitten was het geblesseerd uitvallen van Debolha Akoela nadat hij aan het hoofd werd geraakt door de elleboog van Ivanildo Misidjan van Leo Victor. Toch zou het Transvaal zijn dat amper twee minuten na de rust de leiding nam. Carlos da Silva verzilverde een penalty, nadat Rivaldo Doorson ten val was gebracht in het strafschopgebied. Na deze treffer viel de thuisclub terug.

Leo Victor kwam terug in de strijd en scoorde in de 61ste minuut de gelijkmaker. Jamal Pocornie kopte een vrije trap in: 1-1. Beide ploegen kregen daarna de kans om te scoren, maar het ontbrak de aanvallers aan koelbloedigheid. Toen het erop leek alsof beide rivalen één punt aan het treffen zouden overhouden, sloeg de Surinaamse juniorenvoetballer van 2018 toe. Elshot schoot diagonaal de winnende treffer in: 2-1. Leo Victor-trainer Etienne Remak was ingenomen met de winst in de"heel spannende wedstrijd op hoog niveau".

Overige uitslagen: Robinhood - ACoconut 6-1; PVV - West United 2-0; Notch - Botopasi 3-1; Inter Moengotapoe - Nishan '42 3-0; WBC - Voorwaarts 4-1; SNL tegen Papatam stond voor zondag gepland, maar de partij is verschoven naar 13 januari 2019; Broki tegen Santos, op schema voor zaterdagmiddag, werd ook niet gespeeld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina