Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Perisur wil zorgmodel zwangeren uitbreiden

Perisur wil zorgmodel ‘Samen Zwanger’ uitbreiden

14/12/2018 17:39 - Aidy Pinas-Agodeba

Perisur wil zorgmodel ‘Samen Zwanger’ uitbreiden

 

PARAMARIBO - Stichting Perisur wil het ‘Samen Zwanger’-zorgmodel, waarbij aanstaande moeders in groepsverband worden begeleid, uitbreiden naar de eerste lijn: de Regionale Gezondheidsdienst en de Medische Zending. De stichting zoekt naar fondsen hiervoor, zegt voorzitter Manodj Hindori in een interview met de Ware Tijd.

Perisur richt zich op het terugdringen van babysterfte vóór de bevallig - dus doodgeboorte - en kort daarna - dus neonatale sterfte.  Vanwege de vele raakvlakken besteedt de stichting aandacht aan baby- én moedersterfte. Voorheen was er vooral aandacht aan babysterfte.

"Wanneer de moeder niet in gezonde toestand is of misschien zelfs in levensgevaar verkeert, is de kans op een slechte geboorte-uitkomst van de baby, of in extreme gevallen misschien wel het overlijden van moeder en baby, natuurlijk vele malen groter", zegt Hindori, naast Perisurvoorzitter ook directeur van het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ).

Onlangs heeft Hindori opgeroepen tot een nationale aanpak van moedersterfte. Perisur voert nu een educatief programma uit voor jongeren op VOS-niveau en produceert een zwangerschapsboekje voor vrouwen.

De organisatie krijgt steun van Rotary Club Paramaribo Residence, Rotary Club Leiden en The Rotary Foundation. "We ronden het project in februari 2019 af. We hopen dat we daarna nieuwe fondsen kunnen aanboren om onze activiteiten voort te zetten", besluit Hindori.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen