Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Blinden en slechtzienden krijgen nieuw gebouw

Blinden en slechtzienden krijgen nieuw gebouw

14/12/2018 07:09 - Jason Pinas

Staatsolie schenkt een nieuw gebouw aan stichting voor blinden en slechtzienden; donderdag overhandigde directeur Rudolf Elias alvast een plakkaat aan Radjinder Jhoelloer, een van de Shiatsu-masseurs die in het gebouw zullen werken.

Staatsolie schenkt een nieuw gebouw aan stichting voor blinden en slechtzienden; donderdag overhandigde directeur Rudolf Elias alvast een plakkaat aan Radjinder Jhoelloer, een van de Shiatsu-masseurs die in het gebouw zullen werken. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Masseurs verbonden aan de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) popelen van verlangen naar het nieuwe gebouw waarin zij volgend jaar zullen werken. Dit lieten zij blijken nadat Staatsoliedirecteur Rudolf Elias de financiële ondersteuning van het bedrijf toezegde.

De maatschappij doet de schenking in verband met haar 38ste jaardag donderdag. Hoewel het nieuws geen verrassing meer was, gaf de aanwezigheid van Elias meer zekerheid dat het project nu echt van de grond zal komen. "We horen al zo lang dat het gebouw vernieuwd zal worden, maar het werd steeds uitgesteld. We zijn daarom blij met deze schenking van Staatsolie", zegt Shiatsu-masseur Ram Ghogli, die blind is, aan de krant.

Hij weet nu al dat de nieuwe werkruimte veel prettiger zal zijn voor hem en zijn collega's. Zowel de massagekamer als de twee wachtruimtes worden compleet vervangen. Het nieuwe pand moet binnen zes maanden helemaal afgebouwd zijn. Nieuwe apparatuur die nodig is voor het werk, zal ook geschonken worden door Staatsolie. Het totaalbudget is 65.000 US dollar.

De start van het project ging gepaard met een kerstviering voor de blinden en slechtzienden. Zang, dans en een speciaal gebed van bisschop Karel Choennie, waren deel van het geheel. De kerstviering is deels gefinancierd door de stichting Vrouwen Politieke Alliantie (VPAS) onder leiding van Ruth Wijdenbosch.

Na het feest overhandigde Elias een plakkaat aan NBBS-vertegenwoordigers. "Ik kijk er echt naar uit om straks voor een tweede keer hier te staan om het gebouw te overhandigen. Deze schenking is voor ons heel bijzonder, omdat we geloven dat iedereen gelijke kansen moet hebben. Het maakt dan niet uit of je een beperking hebt of niet", zei de Staatsoliedirecteur.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina