Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rechter bekijkt beelden op verzoek verdachte

Rechter bekijkt camerabeelden op verzoek verdachte

13/12/2018 20:36 - Van onze redactie

Rechter bekijkt camerabeelden op verzoek verdachte

 

PARAMARIBO - Jimmy F. is het niet eens met de eis van twintig maanden gevangenisstraf, waarvan vier voorwaardelijk, zoals woensdag geëist door officier van justitie Melanie van Dijk. Rechter Robert Praag had gelijk uitspraak willen doen, maar stelde zijn beslissing uit naar 23 januari 2019. De verdachte vroeg hem namelijk camerabeelden te bekijken en enkele zaken beter in overweging te nemen.

Jimmy F. zegt niet alle ten laste gelegde feiten - vernielingen en vier inbraken - te hebben gepleegd. Praag heeft beloofd de beelden te bekijken. De man zou in september drie inbraken hebben gepleegd in een mall aan de Leysweg en één in het bestuurskantoor Paramaribo Zuid-Oost. Hij werd bij deze laatste kraak op heterdaad op de vliering van het gebouw betrapt door de politie.

Hij ontkende op vragen van de rechter bij de andere inbraken betrokken te zijn geweest. Volgens de openbaar aanklager is hij ook op camerabeelden te zien. "Ik geef toe dat ik verkeerd bezig was door bij het bestuurskantoor in te breken, maar op de andere plekken ben ik niet geweest", aldus Jimmy F.  De officier van justitie noemde de verdachte ongeloofwaardig en verwees naar zijn crimineel verleden.

"Hij is een onverbeterlijke recidivist die zes keer is veroordeeld. Hij verandert niet, ondanks dat hij zo vaak in de cel is beland. Hij terroriseert het winkelcentrum en mensen lijden eronder." Van Dijk is van mening dat de verdachte flink gestraft moet worden voor zijn daden. "De samenleving verdient rust, maar krijgt die niet. Hij verdient een zodanige straf dat hij tot bezinning komt en gaat beseffen dat dit gewoon niet kan."

Jimmy F. maakte gebruik van de gelegenheid om het laatste woord te voeren en zei tegen de rechter dat hij begeleiding nodig heeft door wat hij heeft meegemaakt tijdens de Binnenlandse Oorlog. "Ik lijd aan een posttraumatische stoornis. Ik was militair en heb zoveel mensen dood zien gaan. Deze dingen spelen een rol in mijn leven. Ik ben maar één keer begeleid geworden, daarna niet meer. Helpt u mij. Ik wil niet langer in deze situatie zijn."

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina