Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Marowijne opgedeeld in twee bestuursressorten

Marowijne opgedeeld in twee bestuursressorten

10/12/2018 20:48 - Gilliamo Orban

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling.

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Foto: Gov.sr  

PARAMARIBO - Het district Marowijne is officieel opgesplitst in twee bestuursressorten, namelijk Moengo en Albina. Dit is geregeld in een staatsbesluit dat deze week wordt gepubliceerd. Hierdoor mogen voortaan twee districtscommissarissen tegelijk functioneren in het district. Dat zegt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling tegen de Ware Tijd. Hij heeft het document ter publicatie naar het ministerie van Binnenlandse Zaken gestuurd.

Met de splitsing wordt het werkgebied van Freddy Daniel verkleind en krijgt hij alleen het beheer over het bestuursressort Albina. Het andere ressort, Moengo, is toegewezen aan Kenya Pansa, tot voor kort districtscommissaris van Brokopondo, waar nu Frederik Finisie de scepter zwaait.

Eerder zei Margaretha Malontie, deken van de districtscommissarissen, dat door splitsing van Marowijne het district beter beheersbaar wordt en beter bestuurd kan worden. "Elke dc kan problemen sneller aanpakken", stelde Malontie. Ze spreekt tegen dat de splitsing is doorgevoerd om Pansa te accommoderen.

De regering blunderde in januari 2017 tijdens het proces van de overdracht van het district Wanica aan Audrey Hankers en Sarwankoemar Ramai. Hankers is nu gestationeerd in Wanica-Zuidoost en haar collega in Wanica-Noordwest. Roline Samsoedien, toenmalig districtscommissaris van Wanica en huidige minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer, zou toen het district overdragen.

Doordat het betreffende staatsbesluit nog niet was afgekondigd, had de splitsing van het district geen wettelijke basis. Daardoor had het functioneren van de districtscommissarissen automatisch geen rechtskracht. De overdracht is toen op het laatste moment afgeblazen, terwijl de genodigden al arriveerden voor de ceremonie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina