Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte: ‘Ik wist dat ik in problemen was’

Verdachte: ‘Ik wist dat ik in problemen was’

06/12/2018 19:14 - Van onze redactie

Verdachte: ‘Ik wist dat ik in problemen was’

 

PARAMARIBO - Romano A. probeerde kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor ervan te overtuigen dat hij onterecht achter de tralies zit voor drugshandel. “Ik gebruik marihuana voor mijn schotwond mevrouw de rechter. De arts zei dat de kogel niet verwijderd kan worden en ik heb soms hevige pijnen”, verklaarde de beklaagde. Hij had gedurende de hele zitting een kalme houding. Romano A. is in juni gearresteerd nadat de politie een tip binnenkreeg over een voertuig dat verdacht geparkeerd stond.

De agent die de arrestatie verrichtte, verscheen woensdag op de zitting. Hij vertelde de rechter hoe het gebeurde. "Wij kregen een melding binnen en gingen gelijk naar de plek. We kregen door dat er vanuit een witgelakte auto vermoedelijk drugs verkocht werden. Wij zijn toen dichterbij gegaan en deden onderzoek en uiteindelijk bleek dat er marihuana en hasj onder de auto van de verdachte was aan de kant van de bestuurder. Wij hebben toen vragen gesteld en hij heeft bekend dat hij de drugs bij zich had. Hij zou die van een kennis hebben gekregen."

Romano A. verklaarde dat hij niet in drugs handelt. "Ik had de drugs werkelijk bij me. Ik gebruik het om thee te maken. Die thee gebruik ik voor die wond. Ik verkoop het niet. Ik zeg u eerlijk dat ik het heb weggegooid toen ik merkte dat de politie op me afkwam. Ik wist dat ik in problemen was en probeerde te voorkomen dat ik in de bak zou belanden. Die auto is van mijn broer. Ik kreeg de drugs van een vriend uit Frans-Guyana."

Officier van justitie Astrid Niamat vroeg de verdachte waarom er fijnwegers in de auto zijn aangetroffen als hij beweert dat hij geen drugs verkoopt. Hij antwoordde hierop dat hij niet weet aan wie ze toebehoren. De openbare aanklager wilde meer duidelijkheid over twee mannen die volgens de politie net naast de auto marihuana rookten. "Die twee mannen die buiten stonden hadden ook veel geld en drugs bij zich. Is dat toevallig dat ze daar waren? Was er geen transactie gaande? Wat deden ze zo dicht bij die auto dan?"

De beklaagde vertelde dat hij de mannen kent en met ze heeft gesproken, maar verder niets afweet van hun drugsbezit. Advocaat Oscar Koulen vroeg de verdachte of hij beter wordt van het gebruik van marihuana, waarop hij vertelde dat de helende werking echt te merken is. De zaak wordt op 6 februari verder behandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina