Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Styx-KG dwingt derde wedstrijd af

Styx-KG dwingt derde wedstrijd af

06/12/2018 09:01 - Marinio Balsemhof

Het team van Styx-KG.

Het team van Styx-KG. Foto: SZVB  

PARAMARIBO - Zondag wordt bekend welk team zaalvoetbalkampioen van Suriname is. Woensdagavond won Styx-KG met 4-1 de tweede finalewedstrijd van Mengão, dat de eerste wedstrijd nog groots won (12-2). Daarmee dwong Styx-KG een beslissingswedstrijd af. Goals van Styx kwamen van Gutiera da Silva, Izaak Carvalho, Lucas da Costa en Stefano Rijssel. De tegengoal is gemaakt door Waldenir Moreas.

Styx-KG en  Mengão begonnen erg voorzichtig aan de wedstrijd. Het begin had dan ook weinig hoogtepunten. Styx wist dat het verplicht was te winnen, en nam gaandeweg meer risico, wat resulteerde in enkele goede kansen in de eerste helft. De spelers van Styx vonden echter steeds de goed keepende Mengão-doelman Cleber Alves op hun weg. Toch kwam Styx een minuut voor rust op voorsprong door een goal van Da Silva; 1-0.

Mengão maakte gelijk na rust gelijk, nadat Moreas na een ingestudeerde vrije trap beheerst de bal inschoot; 1-1. Styx liet zich echter niet uit het veld slaan en trok met succes de aanval in. Goals van Carvalho, Rijssel en Da Costa waren genoeg om het team alsnog een kans te bieden op de titel.    

De emoties in de tweede wedstrijd liepen zo hoog op dat het duel een poos moest worden gestaakt. Dat gebeurde toen Van Gils tegen zijn tweede gele kaart aankeek, wat automatisch rood betekende. Op het veld en de tribunes onstond er een rel. Het publiek gooide blikken en flessen op het veld, waardoor dat onbespeelbaar werd. Het gelukte de organisatie na hard werken om het veld weer bespeelbaar te maken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina