Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Staking staatsvervoer duurt voort

Staatsvervoer ligt lam

06/12/2018 05:31 - Gilliamo Orban

Staatsvervoer blijft lam

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Bus- en boothouders die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) zullen donderdag ook niet rijden en varen, omdat ze nog geen betaling hebben ontvangen. Ze houden hun bussen sinds woensdag in de garage en de boten aan de ketting.

"Er is geen zicht op wanneer we worden uitbetaald. Ik ben al twee weken bezig met het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en men blijft aangeven dat het ministerie van Financiën het geld moet overmaken", zei Iwan Woon, ondervoorzitter van de Organisatie van Bushouders in Suriname, woensdagmorgen tegen de Ware Tijd. 

Later op de dag gaf hij aan dat hij heeft vernomen van NVB-directeur Guno Robertson dat er geld voor bus- en boothouders is gestort. Echter, dat was niet te zien op de bankrekeningen van de bus- en boothouders. De directeur heeft Woon gevraagd om de dienstverlening te hervatten, maar de vervoerders willen eerst geld ontvangen. Dan pas zal de actie worden opgeheven. "We hebben geen geld meer om de staat te subsidiëren", klaagt Woon. 

In juni hadden deze vervoerders hun dienstverlening al stopgezet, omdat ze toen enkele maanden niet waren uitbetaald. Bovendien hadden zij een andere betaling niet ontvangen, terwijl die eind mei zou worden uitbetaald. Het ging om een verhoging van 25 procent over augustus tot november 2017. Die staking in juni heeft een paar dagen geduurd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina