Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Roofvrienden’ worden vijanden in rechtszaal

‘Roofvrienden’ worden vijanden in rechtszaal

06/12/2018 04:12 - Van onze redactie

‘Roofvrienden’ worden vijanden in rechtszaal

 

PARAMARIBO - Valentino N. en Roche M. werden woensdag vijanden in de rechtszaal. De ‘voormalige’ vrienden waren boos op elkaar om de bezwarende verklaringen die ze tegen elkaar aflegden. Zij staan terecht voor een beroving op 17 april dit jaar. De verdachten zijn na verhoor voorlopig in vrijheid gesteld door kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor.

De magistraat besliste in de raadkamer na de verhoorrondes dat ze meeging met het verzoek van de advocaten Irwin Kanhai en Oscar Koulen om de mannen voorlopig vrij te laten. De twee mannen zitten al acht maanden achter de tralies. De verdediging benadrukte dat hun mogelijke straf niet langer zal duren dan de periode die zij in voorarrest hebben gezeten. Openbare aanklager Astrid Niamat ging ook mee met het verzoek.

Advocaat Kanhai vond overigens dat hij Roche M. mocht bijstaan tijdens zijn verhoor als getuige tegenover Valentino N. De rechter was het oneens daarmee en trok zich kort terug en besliste daarna dat de advocaat niet tegen haar besluit in beroep kon gaan. "Hetgeen waarop u zich beroept heeft geen betrekking op deze situatie. Wij vervolgen het verhoor met de verdachte."

Roche M. vertelde de rechter dat hij onterecht beschuldigd en vervolgd wordt. "Ik ben hier omdat ik mijn bromfiets aan Valentino heb geleend. Hij is ermee gaan roven en hij liegt gewoon voor mij. Ik heb hem de brom niet met die bedoeling gegeven. Ik snap dit niet."

Roche M. vertelde dat hij niet kan geloven dat zijn vriend belastende verklaringen tegen hem doorspeelde aan de politie. "Hij liegt nu voor mij. Door hem sta ik nu hier. Ik werk voor een securitybedrijf en was tegen die tijd aan het werk. Ik heb achteraf beelden gezien ja. Ik weet niet wat hij probeert te doen."

De moeder van Roche M. die de zitting bijwoonde, reageerde emotioneel. Ze vertelde aan de redactie dat haar zoon geen beroving zou plegen. "Mijn zoon zit al acht maanden in voorarrest. Ik heb tot hem gesproken en hij moet zijn vrienden kiezen. Ik snap niet hoe zijn vriend zegt dat Roche hem de instructies heeft gegeven. Ik geloof dat gewoonweg niet."

Valentino N. vertelde Niamat, op de vraag waarom hij de overweging maakte een beroving te plegen, dat hij onder invloed van drugs was. "Ik had gerookt meester. Hij vroeg me die dag om die vrouw te beroven en ik wilde in eerste instantie niet. Hij vroeg me om te gaan roken en overtuigde me dan dat ik kon gaan. Hij zei dat die vrouw elke vrijdag naar de casino gaat en veel geld bij zich heeft. Ik ging toch en nam die tas. Ik gaf die aan hem en ging twee dagen daarna naar zijn huis. "

De openbare aanklager vindt het vreemd dat Valentino N. toch het strafbaar feit heeft gepleegd ondanks hij niet wilde. De zaak wordt op 3 februari verder behandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina