Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PLO overweegt actie te voeren

PLO overweegt actie te voeren

06/12/2018 09:41 - Gilliamo Orban

PLO overweegt actie te voeren

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Particuliere lijnbushouders geven het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) tot vrijdag de tijd om te stoppen met de “ongebreidelde” verstrekking van nieuwe vergunningen. De vervoerders zeggen dat er nu op verschillende trajecten teveel bussen rijden. Ook zouden bussen gedeeltelijk op routes van andere lijnbushouders rijden. De lijnbushouders eisen verder dat de brandstofsubsidie wordt verhoogd van SRD 2,25 naar SRD 3,25 per liter.

"Als we geen reactie krijgen van het ministerie, zullen we in de algemene ledenvergadering een definitief besluit nemen. Misschien zullen we het lijnbustransport lam­leggen", zegt Rawien Bajnath, woordvoerder van de bushouders op de route Paramaribo-Lelydorp (PL).

Bajnath heeft de vergadering geïnitieerd die woensdag is gehouden op het PLO-kantoor aan de Van 't Hogerhuysstraat. Hij beschouwt Transportdirecteur Joyce Blokland als de boosdoener. "Wat zij zegt is wet en zij is niet voor rede vatbaar", klaagt hij. Blokland was niet bereikbaar voor commentaar.

De directe aanleiding voor de vergadering is de maat­regel die dinsdag is ingegaan, namelijk dat PL-bussen niet meer 'los' mogen rijden. De bussen moeten parkeren bij de eindhalte en daar op hun beurt wachten. Dit systeem is volgens Bajnath niet winstgevend. Ook zijn er nieuwe vergunningen verstrekt voor routes die de PL-route gedeeltelijk overlappen.

De PLO had in juni het lijnbusvervoer lamgelegd, omdat ze niet langer kon wachten op uitbetaling van de subsidie. Bushouders hadden over een aantal maanden geen geld ontvangen. De actie was van korte duur, omdat de acherstand van drie maanden op de eerste stakingsdag werd ingelopen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina