Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eco Resort verandert naam en logo

Eco Resort verandert naam en logo

06/12/2018 08:26 - Merredith Bruce

Gerald Wong, hotelmanager van Eco Resort die sinds kort Eco Torarica heet, presenteert één  van de nieuwe huisstijlen van de vestiging.

Gerald Wong, hotelmanager van Eco Resort die sinds kort Eco Torarica heet, presenteert één van de nieuwe huisstijlen van de vestiging. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Eco Resort heet sinds kort Eco Torarica. Het hotel wil met deze naamsverandering vooral duidelijk maken dat Eco Resort deel uitmaakt van Torarica Group. Doordat de ‘familienaam’ Torarica ontbrak in de merknaam, gingen veel mensen ervan uit dat het om twee aparte vestigingen gaat. De nieuwe naam en het nieuwe logo zijn woensdag gepresenteerd tijdens een persconferentie bij de vestiging aan de Cornelis Jongbawstraat.

Eco Resort is in december 1997 opgericht en bestaat dus 21 jaar. Hotelmanager Gerald Wong maakte in zijn presentatie duidelijk dat de aandacht nu meer gericht zal zijn op de verdere ecologische ontwikkeling van de vestiging. In verband met het go green-beleid dat wordt nagestreefd, zijn er vanaf begin dit jaar al bepaalde veranderingen doorgevoerd.

Het hotel heeft in februari plastic rietjes in de ban gedaan en hanteert nu milieuvriendelijke rietjes. Ook wordt erop toegezien dat de omgeving rookvrij blijft. Handdoeken en lakens worden hergebruikt. De verlichting is tot nu toe voor 95 procent energiezuinig. Wong zegt desgevraagd dat het effect van deze maatregelen sinds kort ook te merken is in het budget.

Er zijn nog meer milieuvriendelijke plannen die op korte en middellange termijn uitgezet zullen worden zoals het gebruik van alternatieve energie (zonnepanelen), het gebruik van milieuvriendelijke materialen bij verbouwingen of vervangingsinvesteringen, opvang en gebruik van regenwater, opzetten van een eigen moestuin en de bereiding van gerechten met biologisch en lokaal geteelde groenten en kruiden.

Wong zegt op een vraag van de Ware Tijd dat het hotel, met 122 kamers, nu een bezetting heeft van 88 procent. "Dat wil zeggen dat toerisme nog steeds booming is." Hij zegt dat het hotel altijd al met een hoge kamerbezetting van tussen de 80 en 90 procent te maken heeft gehad.

Dave Boucke, algemeen directeur van de holding, benadrukt dat er een prijskaartje hangt aan de milieuvriendelijke producten en diensten. Hij sluit niet uit dat dit invloed zal hebben op de prijzen. Tot dusver is Eco relatief goedkoper dan Royal Torarica en Torarica Hotel & Casino.

Eco Torarica is gevestigd in het pand dat toebehoorde aan de eigenaar en oprichter van handelmaatschappij H.J. de Vries. In juli 1995 heeft Torarica het pand gekocht en in december 1997 is daar Eco Resort opgericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina