Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Diakonessenhuis blij met schilderijen

Diakonessenhuis blij met schilderijen Nola Hatterman Art Academy

06/12/2018 00:51 - Sharon Singh

Diakonessenhuis blij met schilderijen Nola Hatterman kunstacademie

Foto: dWT  

PARAMARIBO - “Borstvoeding is een recht van elk kind. Soms zijn er situaties en omstandigheden waarbij kinderen geen moedermelk kunnen krijgen. Laat dat de enige reden zijn, waarom een kind geen borstvoeding kan krijgen”, is de reactie van Griselda van der Leeuw, hoofd van de Verloskamer van het Diakonessenhuis. Haar afdeling kreeg woensdag twee schilderijen cadeau van de Nola Hatterman Art Academy.

Het thema van de kunstwerken is borstvoeding en dit past helemaal binnen het Baby Friendly  Hospital Initiative (BFHI) waarvoor het ziekenhuis zich inzet. Directielid Julian Pengel vindt dit een prachtig gebaar. "Het zijn kinderen die kinderen, pasgeborenen, op Kinderdag een cadeau schenken. Traditiegetrouw is het de Sint die dat doet", merkt Pengel op. "Namens het Diakonessenhuis bedank ik de Nola Hatterman Art Academy en hopelijk worden onder deze schilderijen alleen gezonde kinderen geboren."

Van der Leeuw gaat verder in op het belang van borstvoeding. "Het versterkt de band tussen moeder en kind. Het is altijd ter beschikking waar moeders met kinderen gaan. Moedermelk heeft alles wat een kind nodig heeft voor de groei." Ook voor de moeder zijn er voordelen. Van der Leeuw: "Het vermindert de kans op eierstok- en borstkanker". Zij vindt dat de kunstwerken een duidelijke boodschap brengen. "Zelfs als een vrouw doof is weet ze precies waarom het gaat als ze naar de werken kijkt." De schilderijen beelden vrouwen uit met een kind aan de borst.

Het ziekenhuis werkt sinds kort erg nauw samen met zwangeren. "De organisatie zorgt voor een bundeling onder de zwangeren en voorziet hun van allerhande informatie. Zo wordt er gesproken over maatregelen tijdens de zwangerschap en na de geboorte van het kind. Deze vorm van informatieverschaffing is een spin-off van het Perisur-project", deelt Pengel mee. Het Perisur-project is een twinningproject tussen Nederland en Suriname, gericht op verbetering van de perinatale zorg in Suriname.

De Nola Hatterman Art Academy organiseert jaarlijks het project Kinderen voor Kinderen waarbij kinderen schilderijen vervaardigen. Aan dit project hebben jongeren tussen dertien en zestien jaar meegedaan onder begeleiding van de leraren Marlon Kromotaroeno en Robert Enfield.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina