Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachte van moordpoging voorlopig vrij

Verdachte van moordpoging voorlopig vrij

05/12/2018 02:33 - Van onze redactie

Verdachte van moordpoging voorlopig vrij

 

PARAMARIBO - Rechter Rewita Chatterpal, vindt het voorlopig niet meer nodig om Gordon L. in de gevangenis te houden. De verdachte zit al ruim zes maanden in detentie, maar de magistraat ziet geen ernstige bezwaren tegen hem. Gordon L. wordt vervolgd voor poging tot moord, omdat hij op 25 mei met een jachtgeweer, gericht zou hebben geschoten op zijn broertje. Dit geval deed zich voor aan de Fajadjanstraat in de wijk Flora.

Zijn moeder en jongere broer verklaarden op een eerdere zitting dat de verdachte een bedreiging vormt voor overige huisgenoten. Gordon L. beweert echter dat hij bewust wordt tegengewerkt door zijn familie. "Ik leef vanaf kleins af met haat en wrok. Deze mensen houden niet van me. Ze verzinnen nu van alles tegen mij", verklaarde hij eerder. Gordon L. heeft daarna tijdens verschillende zittingen rustiger gedrag vertoond en ook zijn verontschuldiging aangeboden aan zowel de familie als de rechter.

"Ik ga samen met de politie mijn spullen ophalen, dan ga ik ergens anders wonen", antwoordde de verdachte dinsdag toen Chatterpal hem vroeg waar hij zich gaat vestigen wanneer hij vrij komt. Ook officier Reshmi Rathipal had geen moeite met de voorlopige vrijheid van Gordon L.

Advocaat Irene Lalji, was op de dag van de woede uitbarsting niet in de zaal, maar las over het geval en besloot te bemiddelen in de zaak. Ze vroeg spontaan om Gordon L. juridisch bij te staan. Ze zei aan de rechter dat ze heeft gesproken met een vriend van de verdachte. Die heeft beloofd te helpen met een baan en een woning. "Hij heeft appartementen en hij is bereid te helpen", verklaarde Lalji.

De rechter verzocht Gordon L. om via de advocaat zijn spullen te halen. "Ik heb liever dat u niet zelf naar het adres toegaat", aldus Chatterpal. De zaak is uitgesteld tot 19 februari.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina