Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Mijn drang naar succes is groot’

‘Mijn drang naar succes is groot’

05/12/2018 06:49 - Naomi Hoever

Met Marlon Budike (r) heeft de NPS nu 3 zetels in DNA.

Met Marlon Budike (r) heeft de NPS nu 3 zetels in DNA. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Nieuwbakken DNA-lid Marlon Budike zal zich sterk maken voor decentralisatie. Hij betreurt het dat dit proces bijna lam ligt. Verder zal hij zich inzetten voor zowel het jeugdbeleid als de ouderenzorg. Hij ziet graag dat de uitkering voor sociaal zwakkeren wordt aangepast. “Ik kan soms koppig zijn. Mijn drang naar succes is groot. Als ik mijn schouders onder het werk zet wil ik het succesvol afronden”, zei hij in zijn maidenspeech.

Budike had reeds ettelijke minuten voor 13.00 met zijn vrouw en vier kinderen zijn opwachting gemaakt in de wachtkamer van het parlementsgebouw. De familie was vergezeld van een handjevol NPS'ers die in partijtenue aanwezig waren. Echter mochten de sympathisanten van de NPS volgens het protocol van DNA het gebouw niet in T-shirt betreden. Ze kwamen niet verder dan de wachtkamer. 

DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons richtte zich als volgt tot het lid: "Op u rust een bijzondere verantwoordelijkheid. U bent geroepen tot een taak die niet zoveel mensen begrijpen. U zult zien dat het werk meer is dan wordt gedacht en veel meer is in volume." Simons stelde verder dat hij kritiek kan verwachten maar ook ondersteuning vanuit het parlement. "Het werk is niet eenvoudig."

RoselliContino van de NDP-fractie zei aan haar nieuwe collega dat er momenten zullen aanbreken waarop hij terug zal moeten vallen op zijn voorkennis en bagage. VHP'erMahinderJogi merkte op dat Budike de plek invult van wijlen Sheilendra Girjasing die hard heeft gewerkt en een strijder is geweest met veel daadkracht. Edward Befort van de Abop hoopt dat Budike met dezelfde vurigheid als Girjasing het parlement zal toespreken.

Volgens PL-fractievoorzitter Paul Somohardjo is de NPS niet alleen buiten het parlement gegroeid maar ook in DNA. Doelende op de groei van twee naar drie zetels in het parlement. "U stapt in een rijdende trein. Instappen is één erin blijven is twee." DOE-parlementariër Carl Breeveld zegt dat het parlement haar borst nat maakt voor de verrichtingen van het nieuwe lid. Verwijzend naar een eerder interview van Budike, waarin hij zei dat de voorzitter haar borst nat mag maken. Simons gaf hierop als antwoord: "Zolang de borst binnen de regels blijft is er geen probleem."

Volgens Gregory Rusland heeft Budike drive en capaciteit. Hij noemt het aantreden van zijn collega een teken aan de wand dat de partij groeit. Rusland geeft aan dat de NPS uitkeek naar meer zetels, maar het jammer vindt dat het onder deze omstandigheid is gebeurd, waarbij een lid van DNA is overleden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina