Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Betonnen blokken beschermen synagoge

Joodse gemeenschap heeft betonnen blokken laten plaatsen

05/12/2018 08:24 - Cheflin Paulus

Betonnen blokken op het trottoir aan de Keizerstraat om autobestuurders te dwingen elders te parkeren.

Betonnen blokken op het trottoir aan de Keizerstraat om autobestuurders te dwingen elders te parkeren. Foto: dWT  

PARAMARIBO - “De joodse gemeenschap heeft de blokken geplaatst. Wij willen het historisch erfgoed beschermen. En onze toeristen konden ook niet zo goed foto’s maken”, zegt Jules Donk van de Joodse Synagoge. De joodse gemeenschap heeft voorzorgsmaatregelen getroffen en op eigen initiatief betonnen blokken laten plaatsen op het trottoir aan de Keizerstraat. Dit is gedaan om bestuurders te dwingen elders te parkeren.

De betonnen blokken zijn geplaatst om te voorkomen dat autobestuurders hun voertuigen ongewenst urenlang achterlaten en het zicht op de synagoge belemmeren. Een andere reden voor deze stap is om de omrastering te beschermen die vaker is beschadigd door aanrijdingen. "Nu kan je de synagoge beter zien en kunnen wij schade voorkomen aan de omrastering en het erfgoed beschermen. Mensen kunnen hun foto's beter maken en het ziet er netter uit. Er is een vergunning hiervoor aangevraagd en zijn we dus niet in overtreding."

Neville Pengel, hoofdvoorlichter van het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, zegt dat het niet verboden is voor organisaties of eigenaren om hindernissen op bermen te plaatsen indien er een vergunning hiervoor is aangevraagd. "Als zij een vergunning hebben mag het. Als ze het niet hebben zijn ze illegaal bezig. Men moet ook een bord plaatsen waarbij het aangegeven is dat er niet daar geparkeerd mag worden zodat het duidelijk is voor een ieder."

Op de vraag wat het ministerie eraan doet om het parkeerprobleem in de binnenstad op te lossen, zegt hij dat er modellen worden bestudeerd om elders parkeerplaatsen op te zetten. Voor nu moeten bestuurders het doen met de parkeerplekken die beschikbaar zijn. "Wij zijn wel bezig een oplossing te bekijken."

Afgelopen maand heeft de politie een oproep gedaan aan bestuurders om zich te houden aan de regels en erop toe te zien dat er niet geparkeerd word op plekken waar er een verbod op staat. Enkele mensen zijn de afgelopen twee weken beboet. Ook zijn voertuigen zonder waarschuwingen weggesleept.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina