Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Enorme drukte bij SZF-kantoren

Enorme drukte bij SZF-kantoren

05/12/2018 05:22 - Cheflin Paulus

De drukte bij het SZF-kantoor aan de Frederik Derbystraat.

De drukte bij het SZF-kantoor aan de Frederik Derbystraat. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - “We zijn juist blij dat er zoveel mensen komen. Dat het zo druk is, is een goed teken. Zo merk je dat de mensen vertrouwen hebben in de organisatie”, zegt Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds (SZF). Hij reageert op de enorme drukte die de afgelopen dagen heerst bij SZF-filialen. Dinsdag was er vooral bij de kantoren op Lelydorp en aan de Frederik Derbystraat een lange rij mensen die hun basiszorgkaarten laten verlengen. Ook voor nieuwe aanvragen waren mensen in grote getallen aanwezig.

Vooral de groep verzekerden die hun kaart wil verlengen is groot. Ook personen die doorverwezen zijn door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om hun verzekering in orde te maken melden zich bij het SZF. De directeur zegt dat veel mensen zich ruim een maand voordat de kaart vervalt, aanmelden.

"Ze vermijden de drukte van de komende feestdagen en dat kan ik snappen. Wij zorgen er als organisatie wel voor dat we zaken vlot afhandelen. Wij kunnen het niet hebben dat de mensen in weer en wind staan." Kromodihardjo zegt dat hij niet veel kan doen aan de drukte, dan ervoor te zorgen dat alles organisatorisch goed wordt afgehandeld. "Ze moeten even geduld hebben. Wij snappen dat het voor hen veel lastiger zou zijn om dichtbij de feestdagen langs te komen."

De krant sprak enkele personen die hun verzekering willen laten verlengen. Velen zijn niet blij met de lange wachttijden. Agnita Kadosoe die sinds tien uur 's morgens in de rij stond, zegt dat ze iets later is komen aansluiten in de hoop dat het minder druk zou zijn. "Ik dacht dat mensen sneller geholpen zouden worden, maar ik zal toch moeten wachten tot ik aan de beurt ben. Ik ga niet naar huis, ik wil vandaag geholpen worden. Ze kunnen best wel iets doen aan de afhandeling zodat mensen niet zo lang hoeven te wachten."

Vincent die de redactie spreekt is met zijn zus en moeder bij het SZF-kantoor. "Ik sta hier sinds zeven uur met mijn moeder en zus en nu is het al voor elfen. Geen van ons is nog geholpen. Ik dacht eraan om weg te gaan, maar ik denk dat mensen van dinsdag nummers hebben gekregen en nu voor ons naar binnen gaan. Ik heb geen bezwaar daartegen maar er moet echt wat gedaan worden aan de lange rijen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina