Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Game 1 zaalvoetbalfinale: Mengão overklast Styx

Game 1 zaalvoetbalfinale: Mengão overklast Styx

04/12/2018 01:07 - Terence Oosterwolde

Game 1 zaalvoetbalfinale: Mengão overklast Styx

Mengão heeft maandagavond de eerste klap uitgedeeld in de zaalvoetbalfinale. Foto: SZVB  

PARAMARIBO - Mengão lijkt een einde te willen brengen aan de slechte reeks tegen aartsrivaal Styx. De oud-kampioen, die de laatste jaren de status 'eeuwige tweede' heeft verworven, won maandagavond game 1 van de hoofdklasse zaalvoetbalfinale met 11-2. Vangelino Sastromedjo en Moraes Palheta hadden een hattrick.

Vooraf had niemand durven vermoeden dat de eerste kampioenswedstrijd zo eenzijdig zou worden. Maar in de Anthony Nesty Sporthal speelde Styx een heel slechte wedstrijd en incasseerde zijn grootste nederlaag dit seizoen. In de algemene ronde had Styx slechts van The Lions verloren (2-3 op 10 mei) en scoorde geen enkele club meer dan vijf goals tegen de recordkampioen.

Styx, dat in de algemene ronde met 5-3 om 6-2 zegevierde over Mengão, zal woensdagavond half negen uit een ander vaatje moeten tappen. Een verlies betekent namelijk dat de aartsrivaal haar eerste kampioenschap pakt sinds 2007. Na die achtste titel is het Mengão niet meer gelukt met de hoofdprijs vandoor te gaan. In de finales van 2015, 2016 en 2017 was Styx steeds beter.

Bij de start van de play-off op 18 november had Mengão in de eerste ronde de eerste partij gewonnen na penalty's (8-7). Maar Styx, dat sinds 2014 steeds kampioen werd, kwalificeerde zich voor de finale door de tweede (6-4) en derde ontmoeting (3-2) te winnen. Via de herkansing, waarin FCB werd overrompeld (8-4 om 9-3), plaatste Mengão zich alsnog voor de eindstrijd.

Overige uitslagen: tweede klasse: Fire Fighters - Brodas 2-1; eerste klasse: Styx - Kismet 2-1. Fire Fighters en Styx hebben een 1-0 voorsprong in de best-of-three-finale. De games 2 zijn op woensdag in de Anthony Nesty Sporthal.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina