Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Surmac laboratorium gestandaardiseerd

Surmac laboratorium gestandaardiseerd

30/11/2018 05:07 - Jason Pinas

Surmac laboratorium gestandaardiseerd

 

PARAMARIBO - Het services laboratory van Surmac aan de Martin Luther Kingweg, heeft de SOS Services Standardization Plaquette ontvangen van moeder organisatie Caterpillar Inc. Dit is volgens toppers van het bedrijf, onder wie president directeur Leo Vreeburg, een belangrijke mijlpaal.

SOS staat voor Schedule of Oil Sample. Van alle vestigingen van Caterpillar in Zuid Amerika, is Surmac pas de vijfde die dit bewijs krijgt. Wereldwijd hebben slechts negen vestigingen deze plaquette eerder ontvangen. De andere landen zijn Panama, Ecuador, Colombia en Brazilie. "Dat geeft aan dat we hard hebben gewerkt en hebben geïnvesteerd in ons bedrijf", zegt een verheugde Jerrel Ramgatie, laboratorium supervisor bij Surmac. Hij is net als zijn collega's ervan overtuigd dat deze stap een belangrijk voordeel is voor bedrijven. Hoewel het laboratorium sinds april van het vorig jaar onderzoekingen doet, vindt de standaardisatie nu pas plaats.

Ramgatie stelt, dat er in het laboratorium verschillende analyses worden uitgevoerd op smeerolie, koelmiddel en brandstof. Met geavanceerde apparatuur worden onder meer olie conditie en metaal slijtage gecontroleerd. "Het is een soort after sale service voor onze klanten. Ze mogen ons hun samples geven, zodat wij onderzoeken wat er gebeurt in hun machine. Wij bestuderen alles. Als er bijvoorbeeld aluminium in de olie voorkomt, betekent het dat er slijtage begint te ontstaan", legt de laboratorium supervisor uit. Het resultaat van de verschillende analyses wordt binnen 24 uur uitgebracht. De onderzoekingen zijn alleen voor machines die door Surmac worden verkocht.

Het ligt in de bedoeling dat ook andere landen in de regio hun samples voor een analyse naar Suriname sturen, omdat zij nog niet gecertificeerd zijn. "Ik kan u garanderen dat wat in dit laboratorium gebeurt, op hetzelfde niveau is als de andere landen", verzekert Jose Calvo, vertegenwoordiger van Caterpillar. Hij zegt dat dit een grote verdienste is van het bedrijf. Calvo wijst erop dat er grote behoefte was aan het SOS laboratorium. Met name de grote mijnbouwbedrijven die in het land opereren hebben dat in de afgelopen periode kenbaar gemaakt. "Niet alleen voor Suriname, maar ook voor de landen in de regio zal dit zijn nut bewijzen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen