Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bushouders PLO krijgen subsidie rechtstreeks

Bushouders PLO krijgen subsidie rechtstreeks

26/11/2018 15:34 - Van onze redactie

Bushouders PLO krijgen subsidie rechtstreeks

 

PARAMARIBO - Leden van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) zullen niet langer geconfronteerd worden met lange procedures bij uitbetaling van subsidiegelden. Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) zal de subsidie voortaan rechtstreeks uitbetalen. Dit bevestigt minister Patrick Pengel van OWT&C.

Eerder dit jaar ontstond er onenigheid binnen de groep over selectieve uitbetalingen. De leiding van de PLO werd ook beschuldigd van corruptie. Pengel zegt dat de klachten serieus genomen werden en er al enige tijd naar een oplossing gezocht werd. "Met deze maatregel zorgen we ervoor dat het geld zonder problemen daadwerkelijk op de rekening van de bushouders komt. Er is geen lange procedure aan de uitbetaling gekoppeld en je hebt een beter overzicht", zegt Pengel.

De minister zegt dat de klachten over corruptie binnen de organisatie hebben bijgedragen aan het besluit om de procedure te wijzigen. Geruchten dat er gesjoemeld werd met subsidiegelden binnen de PLO doen al maanden de ronde. De status van het accountantsonderzoek naar de verdampte SRD 1.4 miljoen die de PLO moest verantwoorden is bij Pengel niet bekend. Hij weet ook niet of het onderzoek nog gaande is.

De ondervoorzitter van de PLO, John Biffé, zegt tegen de krant dat hij formeel niet op de hoogte is van de nieuwe maatregelen van het ministerie. "Ik werd op de hoogte gesteld via een app-bericht. Maar ik zal geen reactie geven. De voorzitter zal dat doen als hij terug uit het buitenland is."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina