Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verbod op drones tijdens Srefidensiviering

Verbod op drones tijdens Srefidensiviering

22/11/2018 13:04 - Cheflin Paulus

President Bouterse vorig jaar bij het afnemen van het defilé. Dit jaar geldt er een verbod op drones tijds de officiële Srefidensi-festiviteiten.

President Bouterse vorig jaar bij het afnemen van het defilé. Dit jaar geldt er een verbod op drones tijds de officiële Srefidensi-festiviteiten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Uit veiligheidsoverwegingen geldt er tijdens de viering van Onafhankelijkheidsdag zondag in Saramacca, een verbod op het gebruikt van drones. Slechts voor drones van het Nationaal Informatie instituut(NII), STVS en ATV wordt een uitzondering gemaakt. Veiligheid geniet hoge prioriteit, omdat Ashanti-koning Osei Tutu de tweede uit Ghana de activiteiten zal bijwonen.

Hans Jannasch van de commissie Viering 25 november zei woensdag tijdens een informatiebijeenkomst van het NII in het perscentrum van het Kabinet van de President dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen media en burgers die zich niet aan het verbod houden. De drones zullen bij het niet naleven van de afspraak uit de lucht worden gehaald. Andere media krijgen de gelegenheid om op aangewezen standplaatsen beelden vast te leggen.

Jannasch zegt dat het centrum van Groningen de veiligste plek in Suriname zal moeten zijn op 25 november. Districtsbewoners worden in de gelegenheid gesteld om zich te registreren voor stickers die op voertuigen aangebracht moeten worden om toegang tot bepaalde gebieden te krijgen. Zonder de stickers wordt de toegang geweigerd door de organisatie. Het verkeer zal vanaf een bepaald tijdstip niet kunnen doorstromen in Saramacca door wegomleggingen. Er wordt alleen bestemmingsverkeer toegelaten dat zal deelnemen aan het defilé of deel uitmaakt van de organisatie.

Volgens Derrick Cameron van het NII is het de bedoeling dat door deze coördinatie alles vlekkeloos verloopt. Jannasch zegt dat de politie voor de nodige instructies en begeleiding zal zorgen om alles ordelijk te doen verlopen. De Paloeloeweg in Groningen zal speciaal gebruikt worden om genodigden en de pers te voorzien van een parkeerplek. Volgens het NII lopen de voorbereidingen voor de activiteiten vlot. Ook de minuutschoten van het Nationaal Leger zullen tijdens de plechtigheid niet ontbreken. Het leger zal op een afgelegen plek de schoten lossen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina