Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Belastingsticker aan buitenkant voorruit

Sticker rij- en voertuigenbelasting moet aan buitenkant voorruit

21/11/2018 05:54 - Cheflin Paulus

Rij-en voertuigenbelasting sticker moet aan buitenkant van voorruit

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Eigenaren van voertuigen moeten vanaf januari 2019 naast hun keurings- en verzekeringsbewijzen ook hun betalingsbewijs voor de rij- en voertuigenbelasting bij zich hebben. De sticker die een bestuurder na betaling ontvangt, moet altijd zichtbaar zijn op de voorruit van het voertuig. De politie zal vanaf volgend jaar ook streng hierop letten.

Vanaf vorige week kan de betaling worden voldaan op diverse aangewezen betaallocaties. Een ontvanger bij de afdeling Invoerrechten en Accijnzen van de Belastingendienst die niet bij naam wil worden genoemd, zegt dat een ieder die belasting betaalt, in aanmerking komt voor een sticker. "De bedoeling van deze sticker is dat de politie niet verder hoeft te controleren als ze de sticker zien. Dan weten ze direct dat u belasting heeft betaald. Hiermee wordt het werk van de politie verlicht."

De sticker wordt net als de verzekeringssticker aangeplakt, met het verschil dat de belastingsticker aan de buitenkant van de ruit wordt aangebracht. Hoe lang de sticker goed leesbaar blijft, is onbekend. De ontvanger zegt dat indien de sticker niet meer goed te zien is, de kwitantie als bewijsmiddel geldt. Of een sticker zal worden ontworpen die aan de binnenkant van de voorruit kan worden geplakt, is volgens de medewerker niet bekend.

Eerder ontstond het probleem met verzekeringsstickers die gestolen werden of na verloop van tijd vervaagden door invloeden van het weer. Om dit probleem te verhelpen, werden stickers vervaardigd die aan de binnenkant van de voorruit konden worden bevestigd. De stickers worden alleen op de aangewezen locaties verstrekt. Personen die hun belasting via de bank of online betalen, moeten hun sticker alsnog afhalen.

Het verschuldigde belastingtarief is afhankelijk van het gewicht van een voertuig. "Men moet niet aan de hand van het verzekeringstarief ervan uitgaan dat ze een bepaald bedrag betalen. Men moet nagaan in welke gewichtsklasse hun voertuig zit. Het gewicht bepaalt de prijs die je betaalt. Men moet hierop letten", zegt de ontvanger. De rij- en voertuigenbelasting is tussen SRD 75 en 1500 per jaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina