Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Nog te veel junkfood en zoetigheid’

‘Nog te veel junkfood en zoetigheid’

18/11/2018 05:05 - Jason Pinas

Leerlingen van de Renckewitz-school aan de Wichersstraat krijgen informatie over gezonde voeding.

Leerlingen van de Renckewitz-school aan de Wichersstraat krijgen informatie over gezonde voeding. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - Dat kinderen goed moeten eten om gezond op te groeien lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want in de praktijk laat hun voeding veel te wensen over, vertelt Ashna Wong Jong Sang, student verpleegkunde aan de Ware Tijd. Voor de ouders en leerlingen van de Renckewitz-basisschool heeft zij een presentatie gehouden met als thema 'Gezonde voeding'.

Ze benadrukte daarbij het belang van gezond eten, ook voor kinderen. "Ouders staan er niet bij stil. We zien nog te veel junkfood en zoetigheid, maar dat mag helemaal niet. Dus geen lollies of chocopasta, en zelfs thee hoeft geen suiker te hebben. Een gezond ontbijt, daarmee beginnen we." Wong Jong Sang stelt voor dat bij het ontbijt wordt gekozen voor brood met pindakaas, komkommer of salade.

De school vindt het belangrijk dat kinderen al op heel jonge leeftijd leren over diabetes en de gevolgen daarvan. November is diabetesmaand; daarom heeft de schoolleiding deze voorlichtingsdag georganiseerd, samen met Lionsclub Paramaribo West, diëtisten en het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG). 

De Lionsclub zorgde voor materiële ondersteuning zoals schoolpakketten en het BOG zorgde voor deskundigen. Zij hebben onder meer korte sessies gedaan over diverse onderwerpen. "Dit past helemaal in ons werkgebied, dus toen de school een beroep op ons heeft gedaan, hebben we gelijk ja gezegd", vertelt Lion Lorraine Asmoredjo.

Wong Jong Sang heeft ook gewezen op de noodzaak van bewegen, waarbij ouders en kinderen mochten meedoen met een stoelendans als deel van de voorlichting. Ze waren hier enthousiast over. "ik vind het heel fijn hoor, dit is belangrijk voor ons" zegt een ouder. Een andere noemde de informatie leerrijk. Ook de leerkrachten zijn blij met het verloop van de dag.

"We hebben echt hard gewerkt, en vooral de afgelopen twee dagen zijn we tot laat bezig geweest. Nu plukken we de vruchten van dit alles. Het is een succes geweest", zegt Joanne Atrisman, onderhoofd en medewerker leerlingenzorg van de school aan de Wichersstraat. Ze is vooral onder de indruk van de participatie. Ze waardeert vooral dat de kinderen en ouders zelf vruchten hebben meegenomen naar school.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina