Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Fransman wint Srefidensi Marathon 2018

Fransman Gichuru wint vijftiende Srefidensi Marathon

17/11/2018 23:59 - Ricky Wirjosentono

Fransman Gichuru wint vijftiende Srefidensi Marathon

De Fransman Gichuru gaat als eerste door de finish van de Srefidensi Marathon 2018. Foto: Ricky Wirjosentono  

PARAMARIBO - De Fransman Samuel Gichuru, die in Kenia is geboren, heeft zaterdagavond de vijftiende Srefidensi Marathon op zijn naam geschreven. Hij finishte na twee uur, 54 minuten en 44 seconden. Drie minuten en zeven seconden daarna eindigde de Surinamer Gilberto Gittens als tweede.

De 41-jarige winnaar vond het een goede race. "Ik had een goed tempo en was zelfverzekerd", reageerde hij. "Alleen was het warm." Gittens had naar eigen zeggen "weinig over" in de slotfase. "Maar ik ben niet ontevreden. Dit is mijn tweede keer en om als tweede te eindigen is wel de moeite waard."

Na 42,195 kilometer kwam Sébastien Truet (Frans-Guyana) als derde over de finish (3:02:13). Guillermo 'Rasta' Udenhout, die drie jaar geleden vriend en vijand verraste door de race te winnen, eindigde zaterdag op de zesde plek. "Vermoeidheid speelde me parten, maar ik heb het afgemaakt." Landgenoten Janiek Pomba en Carlos Feliksdal werden vierde en vijfde.

De Guyanees Lionel D'Andrade, die de Srefidensi Marathon vier keer eerder won, viel nabij kilometer dertig uit wegens hevige krampen. Bij de vrouwen was de Nederlandse Ayla Emmink het snelst. Na haar finishten de Surinamers Irene Tijndal en Debbie France.

Aan de marathon, die als begin- en eindpunt het Onafhankelijkheidsplein had, deden 23 lopers inclusief vijf vrouwen mee. Verder was er een halve marathon (94 deelnemers), een halve marathon estafette (41 teams van drie man), een halve maraton long distance walking (36 lopers) en een kids run van vijf kilometer, waaraan  negen scholen meededen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen