Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dc Jeroe: ‘Ik luister niet naar critici’

Dc Jeroe: ‘Ik luister niet naar critici’

12/11/2018 22:46 - Jason Pinas

Districtscommissaris Humphrey Jeroe tijdens zijn beëdiging door president Desi Bouterse.

Districtscommissaris Humphrey Jeroe tijdens zijn beëdiging door president Desi Bouterse. Foto: NII  

PARAMARIBO - “Ik heb in mijn beëdigingstoespraak bewust geen beloftes gedaan. Niemand hoeft mij te beoordelen op basis van dingen die ik heb beloofd”, zegt districtscommissaris (dc) Humphrey Jeroe van Boven-Suriname. Hij reageert op de kritiek sinds zijn installatie. Er wordt onder meer gezegd dat hij geen duidelijk ontwikkelingsplan heeft voor het gebied.

Bij zijn beëdiging deed Jeroe wel enkele toezeggingen, zoals de bouw van een klein ziekenhuis te Atjoni. "Mensen hebben altijd iets, maar ik luister niet naar critici. Ik heb niet één, maar meerdere plannen die ik samen met alle belanghebbenden die een bijdrage willen leveren, wil realiseren." Jeroe stelt dat bijna alle klachten en aandachtspunten van de plaatselijke gemeenschap al zijn geïnventariseerd.

Eén van de belangrijke projecten die uitgevoerd zal worden is de uitbreiding van de aanmeerplaats van Atjoni. Daarnaast wil de burgervader vooral de mensen van het gebied via bewustwordingscampagnes scholen in hoe ze moeten omgaan met het milieu. Het doel daarvan is de omgeving toeristvriendelijker te maken. Jeroe belooft dat het elektriciteitsprobleem van het internaat te Atjoni spoedig zal zijn opgelost. Er is hierover al gesproken met een elektricien.

Ook zullen er binnenkort vaklokalen voor de plaatselijke lbo-school worden gebouwd en zal het kantoor voor burgerzaken te Dyumu worden heropend. Verbetering van de gezondheidszorg in Boven-Suriname is één van de prioriteiten van Jeroe, die verwacht dat het op te zetten ziekenhuis te Atjoni daaraan zal bijdragen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina