Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Moeder stopt na 9 jaar met borstvoeding

Moeder stopt na 9 jaar met borstvoeding

11/11/2018 03:07

Moeder Spink en haar dochter Sharon.

Moeder Spink en haar dochter Sharon. Foto: GETTY  

LONDEN - Een Britse moeder heeft na negen jaar de borstvoeding van haar dochter stopgezet. Sharon Spink (50) deed dat op verzoek van haar dochter Charlotte, die er na al die jaren mee wilde stoppen. Als het aan de moeder zelf had gelegen, had ze de voeding nog even voortgezet, verklaarde ze in Britse media.

Spink is een voorstander van 'attachment parenting' waarbij de moeder zolang als gewenst borstvoeding geeft, ook al is het kind al een kleuter of zelfs nog ouder. De moeder van vier kinderen werd al vaker in de Britse pers opgevoerd met haar onalledaagse aanpak. Sommige critici spraken van kindermishandeling. Een enkeling sprak zelfs van pedofilie. 

De Britse trekt zich niets aan van de kritiek. Ze gaat er juist prat op dat het langdurige zogen haar dochter een betere gezondheid heeft opgeleverd. "Ik ben voor van alles uitgemaakt. Maar voor mij is het belangrijkste dat we samen een hele sterke band hebben opgebouwd", zo zegt ze tegen The Sun. Ze was vastbesloten om haar jongste dochter zo lang mogelijk borstvoeding te geven, zeker omdat dit niet lukte bij haar drie oudere kinderen.

De Wereldgezondheidsorganisatie raadt exclusieve borstvoeding tot zes maanden aan. Daarna zouden moeders dit nog het best tot het tweede levensjaar volhouden in combinatie met gezonde voeding. Spink wil nu andere moeders bijstaan als borstvoedingsconsulente. "In veel landen is het volkomen normaal om oudere kinderen borstvoeding te geven. Ik heb het gevoel dat mijn lichaam doet wat het hoort te doen. Dit is nu eenmaal waar borsten voor bedoeld zijn", besluit ze. BD.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina