Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kankerbestraling centraal bij conferentie

Kankerbestraling centraal bij conferentie

11/11/2018 16:27 - Aidy Pinas-Agodeba

Hoogtechnologisch apparaat voor kankerbestrijding

Hoogtechnologisch apparaat voor kankerbestrijding  

PARAMARIBO - Kankerbestraling stond zaterdag centraal bij een eendaagse conferentie die georganiseerd was voor radiodiagnostische en radiotherapeutische laboranten. Aan de bijeenkomst is deelgenomen door Surinaamse, Guyanese en Jamaicaanse deskundigen.

De bijeenkomst moest onder meer leiden tot vergroting van het patiëntveiligheidsbewustzijn in de bestralingsgeneeskunde en tot bevordering van nationale en regionale uitwisseling van expertise en ervaring. Uit de presentatie is gebleken dat kanker in alle drie landen een vraagstuk is.

Radiotherapeutisch laborant van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) tevens initatiefnemer, Gorgio Tjitradiwangsa zegt: "De meeste kankerpatienten hoeven niet naar het buitenland te gaan. Ze worden hier behandeld. Het streven van het Radiotherapeutisch Centrum Suriname is om ook patienten uit het buitenland hier te behandelen." 

De aanwezigen hebben aan het einde van de dag samen een programma opgesteld voor continue beroepsontwikkeling voor radiodiagnostische en radiotherapeutische laboranten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina