Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Binnenkort twee nieuwe dc’s erbij

Binnenkort twee nieuwe dc’s erbij

11/11/2018 07:00 - Gilliamo Orban

Margaretha Malontie, dc van Paramacca, gaat waarschijnlijk binnenkort met pensioen.

Margaretha Malontie, dc van Paramacca, gaat waarschijnlijk binnenkort met pensioen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Er worden binnenkort twee nieuwe districtscommissarissen (dc's) benoemd. Dat bevestigt minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling tegenover de Ware Tijd. “We zijn nog bezig met deze zaak en binnenkort zal het duidelijk zijn wie de nieuwe dc’s worden.” Bronnen melden dat Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie en collega Adjaikoemar Kali van Commewijne van post zullen verwisselen, maar daarover wil de bewindsman niets kwijt.

Eerder berichtte de redactie dat Remy Pollack het voor gezien houdt als districtscommissaris (dc). Begin januari gaat hij met verlof en daarna met pensioen. "Ik heb meer dan honderd verlofdagen en ik ga het dan wat rustig aandoen", zei Pollack, de huidige burgervader van Paramaribo Zuid-West. De krant verneemt dat Pollack wordt opgevolgd door districtssecretaris Eric Grauwde, die in februari 2015 was getipt als opvolger van dc Mohamed Kasto in Para. Van de benoeming van Grauwde is indertijd afgezien.

Ook Margaretha Malontie, dc van Paramacca, gaat waarschijnlijk met pensioen. De deken van de districtscommissarissen wordt in maart zestig jaar. In oktober heeft districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa, plaatsgemaakt voor ex-parlementariër Frederik Finisie. Zij wordt dc van het bestuursressort Moengo. Humphrey Jeroe is toen ook beëdigd tot burgervader van Boven-Suriname. Die post werd waargenomen door Yvonne Pinas, dc van Boven-Saramacca.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina