Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten komen terug op verklaringen

Verdachten komen terug op verklaringen

09/11/2018 05:03 - Van onze redactie

Verdachten komen terug op verklaringen

 

PARAMARIBO - Clyde B. en Fabiel A. kwamen bij de voortgang van de strafzaak tegen hen beiden terug op verklaringen die zij eerder hebben afgelegd. Kantonrechter Marie Mettendaf hoorde donderdag twee politiemannen die als getuigen verbonden zijn aan het onderzoek. De agenten verklaarden dat Clyde B. het brein is achter enkele berovingen in Marowijne. De twee verdachten staan terecht voor een reeks berovingen in het district.

Een van de agenten verklaarde dat Clyde B. door de mand viel bij de laatste beroving in Albina. Hij zou zijn herkend door een ooggetuige die de informatie aan de politie doorspeelde. Clyde B. was tijdens die beroving gemaskerd, maar ging terug naar de plek om zijn mobiele telefoon te halen. De ooggetuige zag Clyde B. zijn mobiele telefoon pakken en verklaarde dat die hem vroeg te zwijgen over het geval. Op camerabeelden van de berovingen die werden vertoond, zijn de verdachten niet te herkennen. Ook de politiemannen die getuigden verklaarden dat zij de mannen niet uit de beelden herkennen.

Clyde B. verklaarde bij de politie dat hij bij vier berovingen betrokken was. Hij was de hoofdverantwoordelijke voor de vuistvuurwapens die gebruikt werden om de winkeliers te bedreigen. Een agent verklaarde dat de verdachte dezelfde modus operandi gebruikte bij alle berovingen. Maar donderdag zei Clyde B. niets van de berovingen af te weten. Hij geeft toe wel aan de politie te hebben verteld dat hij zichzelf op de beelden terugzag toen hij daarmee geconfronteerd werd.

De rechter reageerde verbaasd op zijn verklaringen en vroeg hem geen onwaarheden door te spelen. "Je was erbij toch, dat heb je zelf gezegd." Fabiel A. zweeg als het graf toen Clyde B. aan het woord kwam. Advocaat Irwin Kanhai zei dat Clyde B. niet op de beelden te zien is en vroeg toen een lid van de afdeling forensische opsporing de beelden afspeelde in de rechtszaal ter bevestiging aan beide verdachten of zij zichzelf herkennen. Ze verklaarden dat ze niemand die zij kennen op de beelden zien. De rechter zegt dat ze Fabiel A. uitgebreid wil horen op de volgende zitting van 13 december.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina