Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebond tevreden over akkoord met regering

Politiebond tevreden over akkoord met regering

08/11/2018 15:24 - Cheflin Paulus

Revelino Eijk, woordvoerder van de Surinaamse Politiebond.

Revelino Eijk, woordvoerder van de Surinaamse Politiebond.  

PARAMARIBO - “De minister is het eens met ons voorstel en wij zijn hoopvol gestemd dat alles eind december, zoniet januari, op onze rekening te zien is.” Dit zegt de woordvoerder van de Surinaamse Politiebond, Revelino Eijk, na een ledenvergadering waarin verslag werd gedaan van besprekingen voor een salarisverhoging van de politie.

Hij wilde niet inhoudelijk ingaan op de verhoging, maar liet wel merken dat die hoger is dan de 25 procent die andere ambtenaren krijgen. Er is tijdens onderhandelingen vorige week vrijdag met minister Stuart Getrouw (Justitie en Politie) en vertegenwoordigers van een regeringsteam overeenstemming bereikt over de invoering van een nieuwe loonreeks. Het voorstel van de bond is goedgekeurd en gaat binnenkort naar vicepresident Ashwin Adhin.

Volgens Eijk hebben de leden de garantie dat er een nieuwe bezoldigingsreeks komt. Op de vorige ledenvergadering was in een motie gevraagd dat de nieuwe salarissen in november zouden worden betaald. Echter is dit niet haalbaar voor de overheid. "Het was van beide kanten zo dat we zaken in orde moesten maken. Zoals wij begrepen hebben, zou de inventarisatie van de minister vóór eind november niet lukken.

Minister Getrouw heeft de bond voorgehouden dat het uitbetalen van salarisverhoging met terugwerkende kracht aan leden van de Centrale Landsdienaren Organisatie ook een grote rol speelt. Vandaar het besluit om een inventarisatie te maken. "Het is een enorme impact op het budget van de overheid", aldus Eijk.

Eerder wezen de politieambtenaren de 25 procent loonsverhoging af die aan alle ambtenaren is toegekend. Eijk zegt dat het besluit is genomen omdat de leden van mening zijn dat de aard en de omvang van de werkzaamheden van de politie bijzonder zijn en daarom een andere waardering moeten genieten. "Het is moeilijk dat andere vakorganisaties voor ons gaan onderhandelen. Wij wensen voor onze eigen rechten op te komen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina