Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • CuraSur-basketbaltoernooi keert terug naar Suriname

CuraSur-basketbaltoernooi keert terug naar Suriname

08/11/2018 05:12 - Guillano Bruce

CuraSur-basketbaltoernooi keert terug naar Suriname

 

PARAMARIBO - Na zeven jaar keert het Curasur Masters-basketbaltoernooi terug naar Suriname. Vanaf zondag strijden in de elfde editie van het internationale evenement acht teams uit zes verschillende landen om de titel die nu in het bezit is van Faverey Boys.

De titelverdediger is op eigen bodem uit op prolongatie nadat hij vorig jaar op Curaçao de tiende editie van het toernooi won. Faverey Boys mag rekenen op meer tegenstand in het mogelijk sterkst bezette toernooi van de afgelopen jaren.

Naast de regerend kampioen zitten in poule A ook Team Netherlands (Nederland), ASCVG (Frans-Guyana) en nieuwkomer Trini Ballers Touring Outlaws (Trinidad en Tobago). In poule B zitten Rock City Hoops (VS), Sporthal Boys (Suriname), United Basketball (Nederland) die na zes jaar weer van de partij is en Curaçao All-Stars (Curaçao), de semikampioen van de vorige editie.

Zoals in de beginjaren van het toernooi staan er ook nu wedstrijden met een vriendschappelijk karakter voor seniorenteams (50+) op het programma. Vier teams, Bordeaux Legends, Sporthal Legends, Curaçao All Star Legends en Faverey Legends nemen het dan tegen elkaar op. De wedstrijden worden dagelijks afgewerkt in de Ismay van Wilgensporthal.

De openingsceremonie is zondagmiddag om twaalf uur. Het toernooi duurt tot en met vrijdag 16 november. De organisatie zal ook buiten het veld activiteiten ontplooien. Zo is er op 13 november een basketbalclinic door Michael Patel van Rock City Hoops. Ook wordt een sociale instelling bedacht. Dat is deze keer de Esther Stichting.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina