Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Getuige gehoord in zaak autodiefstal

Getuige gehoord in zaak autodiefstal

07/11/2018 05:21 - Cheflin Paulus

Getuige gehoord in zaak autodiefstal

 

PARAMARIBO - Gerold V. en Donovan S. keken steeds in de richting van de verdediging toen een man een getuigenis aflegde bij de voortgang van de strafzaak tegen hen. Ze vermeden oogcontact met hem. Ze staan terecht voor autodiefstal. Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor hield de verdachten voor dat het nodig is om nog meer getuigen te horen, omdat er nog enkele onduidelijkheden zijn die weggewerkt moeten worden.

De verdachten zouden eerder dit jaar een grijze sportauto van een ondernemer aan de Coessewijnestraat hebben ontvreemd. Ze waren eerder in dienst van de ondernemer, maar ontkennen iets van de zaak af te weten. De getuige verklaarde dat hij de mannen heeft gezien en ze duidelijk heeft herkent. "Ik heb ze gezien toen zij langsreden. Je kon ze via die ruiten goed zien. Ik ken Donovan goed en heb hem duidelijk gezien. Ze werkten voor het slachtoffer. Ze weten dus veel van hem af. Ik was niet de enige persoon die ze heeft gezien."

De rechter vroeg daarop aansluitend hoe hij precies weet dat het om dezelfde auto van de benadeelde gaat. De verdachte zei dat de auto duidelijke kenmerken heeft waarmee hij het tussen andere voertuigen zeker zou kunnen onderscheiden. "De auto heeft een barst aan de linker koplamp en eentje aan de remlichten. Die stickers op de auto zijn apart en ik kon ze op het moment toen ze voorbij reden duidelijk zien."

Het voertuig werd door de getuige gesignaleerd op een adres in Flora. Hij verklaarde bij de politie dat Donovan S. vaker op dat adres was. Advocaat Benito Pick zei dat hij het niet nodig vind om getuigen op te geven. Hij volstaat met de getuigen die al zijn opgeroepen, omdat hij wil vermijden dat de strafzaak langer duurt en de verdachten meer tijd achter de tralies moeten doorbrengen voordat ze weten waar ze aan toe zijn. De zaak wordt op 21 november verder behandeld.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina