Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gedachten leren beheersen

Gedachten leren beheersen

07/11/2018 12:28 - Tascha Samuel

Gedachten leren beheersen

 

PARAMARIBO - De internationale trainer en spreker van Art of Living International, Shobha Bagrecha, zal voor enkele dagen diverse trainingen en workshops in Suriname verzorgen. Zij zal zich toeleggen op het effect dat meditatie kan hebben op het verstand en gedachten. Bagrecha heeft een zeer indrukwekkende staat van dienst. Zij heeft aan meer dan een half miljoen mensen wereldwijd de Mudra en andere meditatietechnieken bijgebracht”, vertelt Steve Gierdharie, coördinator van het event.

Hij stelt dat ieder mens gedachten heeft, die in sommige gevallen een zodanige stroom vormen dat functioneren wordt bemoeilijkt. "En soms zijn het onwillekeurige onbewuste gedachten die we helemaal niet willen hebben. Deze training gaat ervan uit dat we onze gedachten niet kunnen beheersen, maar kunnen wel leren om ze te 'stroomlijnen', ze kalm te houden waardoor positieve kwaliteiten prevaleren."

Gierdharie haalt als voorbeeld aan dat pogingen om iemand rustig te krijgen van de eigen sereniteit afhangen. "Door de veelheid aan gedachten die door je hoofd gaan, is het vaak zelfs zo dat als je iemand zegt om te kalmeren, de persoon nog bozer word. In de Westerse maatschappij leren wij bijvoorbeeld time management om efficiënter en beter te werken. Deze methodiek gaat ervan uit dat het ordenen en tot rust brengen van onze gedachten zal maken dat je beter in staat zal zijn gericht je werk te doen."

Hij vervolgt: "Het gaat er dus om dat we van binnen uit naar buiten werken. Je kan leren je gedachten tot rust te brengen en dan zal het je beter lukken om liefdevoller te zijn, meer geduld te hebben in je relaties, behulpzamer en begripvoller te zijn." Gierdharie is ervan overtuigd dat het werkt, omdat het in zijn eigen leven vruchten heeft afgeworpen.

Op 9 november zal Bagrecha een gratis workshop verzorgen met als thema 'Mind & Meditation', waarin zij het zal hebben over de gedachtestroom van de mens, hoe die te begrijpen en te laten werken in ons voordeel. "Bagrecha staat heel erg bekend om haar sociaal werk en door de grote ervaring die ze heeft door zoveel mensen te trainen, zie je dat weer terug in haar manier van lessen verzorgen."

Naast de gratis workhop in Lalla Rookh Ballroom zal zij op 10 en 11 november ook de "Mudra Workshop" verzorgen. Mudra's zijn simpele technieken om op een laagdrempelige manier de gedachtenstroom te kalmeren en nieuwe energie op te doen en zo te leren omgaan met de uitdagingen van het dagelijkse leven. Verder is er van 12 tot en met 14 november een cursus, 'Succes without Stress', voor topfunctionarissen, professionals en stafleden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Facebook-pagina van Art of Living.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina