Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Democraten winnen meerderheid in het Huis

Democraten winnen meerderheid Huis van Afgevaardigden

07/11/2018 02:12

Democraten winnen meerderheid Huis van Afgevaardigden

Foto: AFP  

WASHINGTON - De Democratische Partij heeft tijdens de tussentijdse verkiezingen in de VS een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden behaald. De Republikeinse Partij van president Donald Trump wist de meerderheid in de Senaat te behouden en uit te bouwen. De gevolgen van een Democratische meerderheid in het Huis van Afgevaardigden voor de regering van Donald Trump zijn moeilijk te onderschatten.

Nieuwe wetgeving heeft de goedkeuring van beide kamers van het Congres nodig. Het is onwaarschijnlijk dat de Democratische afgevaardigden makkelijk te porren zullen zijn om wetsvoorstellen te steunen die aansluiten bij Trumps beleidsagenda tot dusver. Het resultaat is waarschijnlijk politieke verlamming. Dat zal een groot stempel drukken op de tweede helft van de eerste termijn van de president.

Daarnaast maken hooggeplaatste Democraten geen geheim van hun voornemen de handel en wandel van Trump onder een vergrootglas te leggen. Ze willen onder meer gaan kijken of Trumps zakenbelangen, waar hij volgens critici niet genoeg afstand van heeft genomen toen hij president werd, hebben geleid tot gevallen van belangenverstrengeling. 

Met de meerderheid in het Huis winnen de Democratische afgevaardigden ook de mogelijkheid om getuigen te dagvaarden en documenten op te vragen. Bevoegdheden die voorheen werden geblokkeerd door de Republikeinen. Nu.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina