Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bootcamp voor groene ondernemers

Bootcamp voor groene ondernemers

07/11/2018 21:45

Bootkamp voor groene ondernemers

 

PARAMARIBO - De Caribbean Climate Innovation Center (CCIC) organiseert een evenement voor groene ondernemers in Suriname. Het ‘Greentech Startup Bootcamp Suriname’ wordt van 13 tot en met 17 november gehouden in het Lalla Rookhgebouw, meldt de organisatie.

Startende 'groene' ondernemers presenteren tijdens deze bootcamp hun bedrijfsideeën en maken kans op het winnen van 1000, 500 of 250 US dollar. Een belangrijke voorwaarde is dat de onderneming in 'groen' ondernemen moet investeren. Daarbij gaat het om een mooi evenwicht tussen economische, ecologische en sociale belangen.

Zo kan een ondernemer de uitstoot van broeikasgassen verminderen, of besparen op energiekosten. Andere voorbeelden zijn de verwerking van kokosafval tot organische wegwerpbakjes of de ontwikkeling van een app die zorgt dat de airco minder stroom verbruikt.

Dit soort innovaties moet leiden tot vermindering van de negatieve effecten van klimaatverandering. De Greentech Startup Bootcamp is een initiatief van de Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) en de Wereldbank.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina