Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wij moeten voor het beste gaan’

Bondscoach Verwey: ‘Wij moeten voor het beste gaan’

07/11/2018 13:31 - Marciano Millerson

De U20-selectie.

De U20-selectie.  

PARAMARIBO - Na de pijnlijke nederlaag van maandag tegen Puerto Rico wacht Suriname woensdagavond het cruciale treffen tegen Trinidad en Tobago in het U20-kampioenschap van de Concacaf. Beide landen hebben zes punten uit drie duels. "Belangrijk is dat wij onze jongens moed inpompen en die wedstrijd tegen Puerto Rico vergeten. Wij moeten voor het beste gaan en voor niets minder", zegt bondscoach Eugène Verwey.

De groepsfase wordt vrijdag afgesloten tegen gastland Verenigde Staten, koploper met negen punten. Verwey beseft dat door het verlies tegen Puerto Rico het moeilijker wordt de volgende ronde te halen. Slechts de groepswinnaar gaat verder. Om zich te kwalificeren zal Suriname zowel vanavond als vrijdag moeten winnen. Echter, dat wordt geen makkelijke opgave gezien het voetbalniveau van deze landen.

De bondscoach is hoopvol, maar verliest de realiteit niet uit het oog. "We hadden het in eigen handen en dan bepaal jij welke richting je op wilt gaan. Nu ben je ook afhankelijk van het resultaat van de andere landen in je poule." Tegen Puerto Rico was de conditionele terugval opmerkelijk. Verwey: "Het was al duidelijk dat de spelers het niet zouden kunnen volhouden. Op gegeven moment kregen enkelen last van krampen en spierpijnen. Maar het is te begrijpen; wij moeten binnen negen dagen vijf wedstrijden afwerken."

Aanvaller Gleofilo Vlijter werd maandagavond vroeg in de tweede helft gewisseld. "Hij had vanaf de eerste helft te kampen met vermoeidheidsverschijnselen. Wij vonden het niet raadzaam hem langer te laten spelen." Het wedstrijdplan voor de laatste twee groepsduels wordt daarom bepaald op basis van wie fit is. Tegen Puerto Rico werd de spelmaker Roscello Vlijter op advies van de fysiotherapeut aan de kant gehouden. Brian Elshot viel pas in het laatste kwartier in.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina