Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gepensioneerden blij met gesprek president

Gepensioneerden blij met gesprek president

06/11/2018 08:09

Het bestuur van de BBGO in gesprek met president Desi Bouterse.

Het bestuur van de BBGO in gesprek met president Desi Bouterse. Foto: NII  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft maandag een gesprek gehad met de Bond Belangenbehartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). “Het gesprek is zeer positief verlopen. We zijn bijzonder blij met het resultaat van het gesprek met de president”, zei bondsvoorzitter Renate Wouden-Bhugwandass in een reactie, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het onderhoud volgt op de overhandiging van een petitie door het BBGO-bestuur aan Eugène van der San, directeur van het Kabinet van de President. Van der San was maandag aanwezig bij het gesprek met BBGO, evenals Michael Miskin directeur van het Pensioenfonds Suriname, Het BBGO-bestuur zal de leden op 14 november informeren over het resultaat van de bespreking.

Uit ontevredenheid over het uitblijven van de verhoging van hun pensioenen, trokken gepensioneerden op woensdag 31 oktober naar het Kabinet van de President om verhaal te halen en een protestbrief in te dienen. In het Staatsbesluit over welvaartsvaste pensioenen staat dat gepensioneerde ambtenaren aanspraak maken op een salarisverhoging, wanneer de actief dienende ambtenaren die krijgen.

Onderwijzers ontvangen vanaf april 2017 ongeveer honderd procent salarisverhoging; ambtenaren en met hen gelijkgestelden ontvangen sinds september 25 procent meer loon. De doorwerking op de pensioenen van de voormalige landsdienaren is tot nu toe uitgebleven. Zij eisen ook uitbetaling van de koopkrachtversterking van SRD 500 die zij met terugwerkende kracht zouden ontvangen. Volgende week wordt duidelijk of de president aan hun eisen heeft toegegeven.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina