Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vliegenplaag teistert Ornamibo en omgeving

Vliegenplaag teistert bewoners Ornamibo en omgeving

05/11/2018 00:27 - Cheflin Paulus

De bewoners van Ornamibo zijn wekenlang geteisterd door een enorme rookontwikkeling en hebben nu te lijden van een vliegenplaag.

De bewoners van Ornamibo zijn wekenlang geteisterd door een enorme rookontwikkeling en hebben nu te lijden van een vliegenplaag. Foto: Jason Pinas  

WANICA - Een vliegenplaag teistert al enkele dagen bewoners in de omgeving van de vuilstortplaats Ornamibo. De oorzaak is niet bekend, maar de bewoners van de twee woningen in de straat die leidt naar de vuilstortplaats zitten met de handen in het haar.

Maikel Sabajo, die op ongeveer vijftig meter van de vuilstortplaats woont, denkt dat de plaag het gevolg is van de brand die vorige maand ruim een week heeft gewoed te Ornamibo en zorgde voor enorme rookoverlast in Wanica en Paramaribo. "Ik kan nu niet eens koken. Als je de pot openmaakt, komen die vliegen aan de boel zitten. Voorlopig koop ik eten", schetst hij de situatie.

Sabajo, die de ramen en deuren niet open kan doen door de vliegenplaag, zegt dat zelfs insectenspray geen soelaas biedt. Een winkelier aan de Mahadjan Adhinweg zegt dat hij geen vliegen in de winkel krijgt, omdat hij insecticiden gebruikt. Voor zijn winkel is het een ander verhaal. Op enkele dozen voor het pand heeft hij een middel aangebracht waar een zwerm aan vastkleeft en een wisse dood sterft.

Het restaurant naast de winkel heeft de deuren al enkele dagen gesloten vanwege de vliegen. Mahinder, die te Houttuin woont, hoopt dat er gauw wordt ingespeeld op de nieuwe situatie. "Ik heb mijn ramen op slot gedaan en het huis blijft potdicht. Zo krijg ik die vliegen niet binnen." Ook spuit hij met insecticiden. "Maar zodra dat alles vervliegt, is het een ramp."

Geconfronteerd met de informatie over de vliegenplaag zegt districtscommissaris Audrey Hankers niet op de hoogte te zijn. Ze verzekerde dat zij de assistentie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg zal inroepen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina