Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • RGD sluit sancties niet uit tegen arts Dew Sharman

RGD sluit sancties niet uit tegen arts Dew Sharman

05/11/2018 05:28 - Naomi Hoever

RGD sluit sancties niet uit tegen arts Dew Sharman

De leiding van RGD is niet blij dat arts Dew Sharman beelden over het lekkende dag van de poli te Latour wereldkundig heeft gemaakt.  

PARAMARIBO - "Alle regels die gelden voor RGD-medewerkers zijn ook van toepassing op dokter Dew Sharman", zegt Edwin Noordzee, directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) resoluut. Sharman heeft vrijdag een filmpje over de RGD-poli Latour, die voor een deel was ondergelopen, gedeeld op Facebook.

Dit handelen neemt de RGD-leiding Sharman "zeer kwalijk". Noordzee sluit maatregelen tegen de arts dan ook niet uit. "Je mag niet zomaar iets plaatsen op Facebook zonder het te verifiëren. Een medewerker van de RGD kan geen politiek belang dienen. Sharman heeft de RGD in diskrediet gebracht. Hij heeft de organisatie die hem zijn brood laat verdienen geschaad. Dat is maatschappelijk onverantwoord."

Noordzee wil niets horen over de opmerking van de redactie dat Sharman verschillende petten op heeft en vanuit die posities gehandeld zou kunnen hebben. "Hij mag tienduizend petten op hebben, hij heeft een verantwoordelijkheidsplicht als arts." Sharman is naast arts, namens de VHP lid van De Nationale Assemblee. "Ik heb vandaag (maandag, ... red.) een afspraak met de directeur. Dan pas wil ik wat zeggen."

In een interview met een nieuwswebsite zei de politicus dat het onder water lopen van de poli toegeschreven kan worden aan de aannemer, die het pand anderhalf jaar terug heeft opgeleverd. Noordzee bestrijdt dit en geeft aan dat de afvoer verstopt raakte door een ophoping van bladeren van bomen uit de omgeving. "Het water kwam in het plafond van de poli terecht en begon naar beneden te sijpelen."

De RGD zelf heeft geen bomen op het terrein. Noordzee: "Wij moeten met de buren nagaan wat met de bomen te doen. Dit is nieuw. Wij wisten niet dat er bladeren op het dak terechtkwamen. Het gaat niet om een onderhoudsprobleem. Nu het is gebeurd, zullen wij erop letten." Het dak is volgens hem zo hoog dat de bladeren niet met het blote oog zijn waar te nemen.

De dienstdoende arts op poli Latour, Bobby Ramautar, geeft een soortgelijke lezing. "Toen het vrijdagmiddag stormde, begon het dak te lekken. Het water is blijven hangen waar er gipsplaten zijn aangebracht." De patiënten in de consultatieruimte werden overgebracht naar de artsenruimte, waardoor het werk geen stagnatie ondervond. Een aannemer werd erbij gehaald om het probleem te verhelpen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina