Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Opleverdatum nieuwe brug onduidelijk

Onduidelijkheid over oplevering nieuwe brug Saramaccakanaal

05/11/2018 10:01 - Cheflin Paulus

Onduidelijkheid over oplevering nieuwe brug Saramaccakanaal

Hoewel de werkzaamheden vlot verlopen is het niet duidelijk wanneer de 'Beekhuizenbrug' wordt opgeleverd. Foto: OWT&C  

PARAMARIBO - Er bestaat onduidelijkheid over de exacte opleveringsdatum van de nieuwe brug over het Saramaccakanaal. De deadline is december dit jaar, maar niet uitgesloten wordt dat de nieuwe brug pas in het eerste kwartaal van 2019 wordt opgeleverd.

"Wij verwachten dat de brug rond eind van het jaar helemaal af is, maar indien niet, dan is het zeker in het begin van het komend jaar af", stelt Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Hij haast zich te zeggen dat de werkzaamheden tot nu toe "heel vlot" verlopen.

Ingenieur Jordan Frijde, die belast is met de werkzaamheden, vertelde eerder in de media dat de deadline van december wel haalbaar is. Hij zei daarbij dat de brug bijna helemaal af is en dat het werk nu in de afwerkingsfase zit. Wel zouden factoren als het weer een rol spelen bij de afronding.

Volgens Wip kan de nieuwe brug bijdragen aan een vlottere doorstroming van het verkeer. De oplevering van de aansluitwegen naar de brug is volgens planning uiterlijk midden volgend jaar. Aan de voetzijde van de brug vanaf de Sir Winston Churchillweg wordt de weg zodanig gemaakt dat verkeer vanuit die richting direct kan doorstromen.

Wip zegt dat de traditionele drukte van halverwege november tot aan de jaarwisseling de aandacht heeft van het ministerie en de politie. De Coesewijne- en Saronbrug en de brug over de Sarammaccadoorsteek zijn volgens hem voldoende om het verkeer in de drukke periode met de nodige begeleiding vlot te laten doorstromen. De nieuwe brug zou naar zijn zeggen ook kunnen bijdragen tot een nog vlotter verloop.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina