Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pompen Wakay in bedrijf

Pompen Wakay in bedrijf

04/11/2018 03:09 - Beta Debidien

Pompen Wakay in bedrijf

 

NIEUW-NICKERIE - De pompen van het gemaal te Wakay worden zaterdag in bedrijf gesteld. Directeur August Lila van het Waterschap Multipurpose Corantijnproject zegt dat dit gedaan is voor irrigatie van de padie-arealen. De inzaaiperiode voor het nieuwe seizoen loopt van 15 november tot en met eind december.

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie Regio-West heeft de hoofdinlaten sinds 15 oktober geopend, zodat de producenten irrigatiewater kunnen onttrekken vanuit de Nannizwamp ter bevordering van het verrottingsproces van onkruid op de arealen en van de natte grondbewerking.

"Door het onttrekken van het water uit de zwamp en het uitblijven van regen, is de waterstand in de zwamp gedaald naar het minimun van 2.10 Nationaal Surinaams Peil. Dit maakt het noodzakelijk om het pompgemaal te Wakay in bedrijf te stellen", zegt Lila. Hij heeft een oproep aan de boeren gedaan om verantwoord om te gaan met het water en er voor te zorgen dat alle secundaire irrigatieleidingen schoon zijn.

"Alle uitlaatkokers van uw kavels dienen afgesloten te worden, zodat het water niet onnodig verloren gaat. Samen moeten wij werken aan een zo efficiënt mogelijke waterdistributie." Boeren zijn blij dat het waterschap actie heeft ondernemen om te voorkomen dat er stagnatie optreedt in de natte grondbewerking.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina