Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname toont karakter

Concacaf U20 Championship: Suriname toont karakter

03/11/2018 22:51 - Marciano Millerson

Concacaf U20 Championship: Suriname toont karakter

 

PARAMARIBO - De U20 voetbalselectie heeft vanmiddag karakter getoond tijdens haar deelname aan het Concacaf kampioenschap in de Verenigde Staten van Amerika. Het nationaal team knokte zich van een 0-1 achterstand terug naar een 2-1 zege. De jongelingen blijven hierdoor na twee wedstrijden ongeslagen in dit toernooi.

Bondscoach Eugene Verwey had eerder tegen de krant gezegd dat het treffen met St. Vincent een totaal andere game zou zijn na de 13-2 afslachting van de Amerikaanse Maagdeneilanden. De oefenmeester kreeg ook gelijk, want de Surinaamse jongelingen moesten alles uit de kast halen om zich van St. Vincent en The Grenadines af te schudden. Suriname had weliswaar het beste deel van het spel in handen, maar de eilanders kwamen geheel tegen de verwachtingen in op voorsprong via Da Souza in de 22ste minuut. De aanvaller scoorde vanuit een scrimmage, waarbij de Surinaamse defensie onvoldoende het leder wist weg te werken.

Het doelpunt schudde Suriname wakker. In de 29ste minuut werd Gleofilo Vlijter goed weggestuurd. De aanvaller bleef heel koelbloedig en trapte het leder laag en hard onder het lichaam van de St. Vincent doelman. Twee minuten later gaf aanvoerder Alvaro Verwey Suriname de leiding wat later het winnende doelpunt zou blijken te zijn; 2-1. Dit was tevens ook de rustscore.

Na de pauze kwamen landen niet meer tot scoren. U20 Natio boekte zo een belangrijke zege plus de drie punten. Doniel Wijdenbosch van Suriname ontving in de tweede helft 66ste minuut zijn tweede gele kaart, dus automatisch rood. Suriname eindigde de partij met tien man. Met nog zes minuten spelen kreeg St. Vincent een strafschop, maar doelman Rivaldo Soesman stopte de inzet en wist wederom in de rebound te redden.

Puerto Rico is maandag de volgende tegenstander. Het gastland en Trinidad en Tobago zijn de overige groepstegenstanders. VS versloeg Amerikaanse Maagdeneilanden met 13-0, terwijl Trinidad met 5-1 won van Puerto Rico.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina